«Αντίο, αγαπημένη μας»: Το σπαρακτικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ στη Μαίρη Χρονοπούλου

October 8, 2023


H Φίνος Φιλμ με ένα σπαρακτικό βίντεο είπε το τελευταίο αντίο στη Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία έφυγε σήμερα (6/10) από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. «Αντίο, αγαπημένη μας» έγραψε χαρακτηριστικά η εταιρεία παραγωγής.«Κάθε απώλεια από την οικογένεια της Φίνος μας στοιχίζει, όμως είναι κάποιοι αποχωρισμοί που γρατζουνάνε περισσότερο. Η Μαίρη ήταν ένα από τα «παιδιά» μας που με την λάμψη της, το ταλέντο κα…

...ι το ταπεραμέντο της σφράγισε κάθε ρόλο της επάξια.Οι ρόλοι της επιβλητικοί και δυναμικοί. Η ίδια συναισθηματική και αθεράπευτα ρομαντική. Πέρασε το κατώφλι της Φίνος Φιλμ σε ηλικία 20 ετών και μέχρι το 1970 κατάφερε να μαγέψει τον φακό σε κωμωδίες, δράματα και φαντασμαγορικά...

H Φίνος Φιλμ με ένα σπαρακτικό βίντεο είπε το τελευταίο αντίο στη Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία έφυγε σήμερα (6/10) από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. «Αντίο, αγαπημένη μας» έγραψε χαρακτηριστικά η εταιρεία παραγωγής.

«Κάθε απώλεια από την οικογένεια της Φίνος μας στοιχίζει, όμως είναι κάποιοι αποχωρισμοί που γρατζουνάνε περισσότερο. Η Μαίρη ήταν ένα από τα «παιδιά» μας που με την λάμψη της, το ταλέντο και το ταπεραμέντο της σφράγισε κάθε ρόλο της επάξια.

Οι ρόλοι της επιβλητικοί και δυναμικοί. Η ίδια συναισθηματική και αθεράπευτα ρομαντική. Πέρασε το κατώφλι της Φίνος Φιλμ σε ηλικία 20 ετών και μέχρι το 1970 κατάφερε να μαγέψει τον φακό σε κωμωδίες, δράματα και φαντασμαγορικά μιούζικαλ. Ερμήνευσε με πάθος κόντρα ρόλους, τραγούδησε εμβληματικά άσματα που έμειναν στην ιστορία και ξεπέρασε δύσκολες προκλήσεις που της έφερε η ζωή με αποφασιστικότητα και θέληση.

Η Μαίρη δεν ήταν απλά μια γυναίκα. Ήταν «γυναίκα του γλεντιού» και σύμβολο του ελληνικού κινηματογράφου. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Αντίο, αγαπημένη μας» αναφέρει η ανάρτηση.

Δείτε το βίντεο

«Έχω ετοιμάσει τα πάντα για την κηδεία μου»: Η προφητική δήλωση της Μαίρης Χρονοπούλου λίγο πριν τον θάνατό της

Για την τελευταία της επιθυμία είχε μιλήσει σε πρόσφατη συνέντευξή της η διάσημη ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου, γνωστοποιώντας ότι τα έχει όλα έτοιμα για την κηδεία της. Υπενθυμίζεται, ότι η σπουδαία «κυρία» του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου έφυγε από την ζωή την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.

Μιλώντας στο Λοιπόν και τον Γιώργο Μουλά είπε πως αργά ή γρήγορα το τέλος θα έρθει και τα έχει οργανώσει όλα. «Πιστεύω αιρετικά. Εμένα δεν θα με πάνε στην εκκλησία να ακούσω εκείνες τις φρικτές λέξεις. Ο δικός μου πνευματικός θα πει τις προσευχές που λέω κάθε βράδυ κι όσα έχω διαλέξει και μετά θα με κάψουν. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχω την πιο πλούσια κηδεία του κόσμου» ανέφερε.

Προσέθεσε επίσης ότι ζήτησε από την αγαπημένη της φίλη Ευανθία Ρεμπούτσικα μία χάρη: «Να μου γράψει ένα μικρό ρέκβιεμ μουσικό. Θα έρθει στην Ριτσώνα και με το υπέροχο κόκκινο βιολί της θα μου παίξει αυτό το κομμάτι πριν από την καύση. Αισθάνομαι αυτοκράτειρα με αυτό και μου αρέσει».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.