Γιώργος Βογιατζής – Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Έτσι είναι σήμερα ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Ιωσήφ

May 4, 2024


Τις ημέρες του Πάσχα, χωρίς αμφιβολία, ένα απ’ τα τηλεοπτικά δρώμενα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον είναι η θρυλική σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», που προβάλλεται σταθερά εδώ και δεκαετίες από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές βρισκόταν κι ένας Έλληνας, ο Γιώργος Βογιατζής που υποδυόταν τον Ιωσήφ.Πρόκειται για έναν από τους εμπειρότερους Έλληνες ηθοποιούς, που πέρα από τη συμμετοχ…

...ή του ως Ιωσήφ στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ», μετράει χιλιόμετρα στο σανίδι, αλλά και δεκάδες ρόλους σε τηλεόραση και κινηματογράφο. Ο Γιώργος Βογιατζής ήταν μόλις 32 ετών, όταν συμμετείχε στη σειρά θρησκευτικού περιεχομένου, ενώ σήμερα είναι 78, αλλά παραμένει ένας άκρως γοητευτικός...

Τις ημέρες του Πάσχα, χωρίς αμφιβολία, ένα απ’ τα τηλεοπτικά δρώμενα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον είναι η θρυλική σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», που προβάλλεται σταθερά εδώ και δεκαετίες από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές βρισκόταν κι ένας Έλληνας, ο Γιώργος Βογιατζής που υποδυόταν τον Ιωσήφ.

Πρόκειται για έναν από τους εμπειρότερους Έλληνες ηθοποιούς, που πέρα από τη συμμετοχή του ως Ιωσήφ στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ», μετράει χιλιόμετρα στο σανίδι, αλλά και δεκάδες ρόλους σε τηλεόραση και κινηματογράφο. Ο Γιώργος Βογιατζής ήταν μόλις 32 ετών, όταν συμμετείχε στη σειρά θρησκευτικού περιεχομένου, ενώ σήμερα είναι 78, αλλά παραμένει ένας άκρως γοητευτικός άντρας.

Δείτε επίσης: Γιώργος Βογιάτζης: «Είναι πολύ δύσκολο να…» – Η εξομολόγηση του ηθοποιού για την συμμετοχή του στο “Ιησούς από την Ναζαρέτ”

Δείτε πώς είναι σήμερα ο Γιώργος Βογιατζής:

Γιώργος Βογιατζής

H καριέρα του Γιώργου Βογιατζή

Το ντεμπούτο του Γιώργου Βογιατζή έγινε στην ταινία Ζορμπάς (1964) του Μιχάλη Κακογιάννη. Επανεμφανίστηκε τρία χρόνια αργότερα στο σπαγγέτι γουέστερν Killer Kid. Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε στην ταινία Τα χρόνια της φωτιάς του Μοχάμεντ Λάκνταρ Αμίνα (1975).

Στην ταινία The Ballad of Mamluk Abdelhafidh Bouassida (1982), έπαιξε τον ομώνυμο ρόλο μαζί με τους Μπεκίμ Φεχμίου και Ειρήνη Παπά. Έπαιξε επίσης τον Ιωσήφ μαζί με την Ολίβια Χάσεϊ (Μαρία) στην τηλεοπτική παραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ το 1977, στην οποία απεικόνιζε έντονα έναν ισχυρό, αλλά ταπεινό άνθρωπο.

Γιώργος Βογιατζής
Με τη σύζυγό του Νάντια Σκόριτς

Το 1997, έπαιξε τον Αγαμέμνονα στην τηλεοπτική υπερπαραγωγή Οδύσσεια, που παρήγαγε ο Αντρέι Κοντσαλόφσκι και συμμετείχε μαζί με τους Κλαούντια Καρτνινάλε και Γκάι Μπεντό στην ταινία της Ρασίντα Κριμ Κάτω από τα πόδια των γυναικών. Από τότε, τα έργο του περιλαμβάνουν: μία ταινία περιπέτειας και φαντασίας σκηνοθετημένη από τον Πούπι Αβάτι το 2001 (με τους Ραούλ Μπόβα, Έντουαρντ Φούρλονγκ, Στάνισλας Μερχάρ και Φ. Μάρεϊ Έιμπραχαμ), Swept Away του Γκάι Ρίτσι (στο ρόλο του καπετάνιου) και Without Borders (2010) μαζί με το Γιώργο Χωραφά και το Σέιμουρ Κασέλ.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.