Γενέθλια για το «πιο πρόωρο μωρό του κόσμου»: Είχε 0% πιθανότητες να ζήσει

June 21, 2021


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το πιο πρόωρο μωρό: Ένα αγοράκι αψήφησε όλες τις πιθανότητες και γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια. Πρόκειται για το αγοράκι που κατέχει το παγ…

...έχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, ως το “Πιο πρόωρο μωρό στον κόσμο”. Το πιο πρόωρο μωρό: Ο μικρότερος αγωνιστής του κόσμουΟ Ρίτσαρντ Σκοτ Γουίλιαμ Χάτσινσον γεννήθηκε πρόωρα μετά από πολλές επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της μητέρα του. Ειδικότερα, γεννήθηκε 131...


Το πιο πρόωρο μωρό: Ένα αγοράκι αψήφησε όλες τις πιθανότητες και γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια. Πρόκειται για το αγοράκι που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, ως το “Πιο πρόωρο μωρό στον κόσμο”.


Το πιο πρόωρο μωρό: Ο μικρότερος αγωνιστής του κόσμου

Ο Ρίτσαρντ Σκοτ Γουίλιαμ Χάτσινσον γεννήθηκε πρόωρα μετά από πολλές επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της μητέρα του. Ειδικότερα, γεννήθηκε 131 μέρες νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία και ζύγιζε μόλις 450 γραμμάρια. Ήταν μάλιστα τόσο μικροσκοπικός που χωρούσε στη παλάμη του ενός χεριού των γονιών του. Σύμφωνα με το CNN, οι γιατροί προετοίμαζαν τους γονείς του μικρού για το χειρότερο, καθώς είχαν δώσει 0% πιθανότητα επιβίωσης, όμως εκείνος αψήφησε τις πιθανότητες και τώρα γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια μαζί με την οικογένειά του.

Όπως δήλωσε η δρ. Στέισι Κερν: «Όταν οι γονείς του έλαβαν συμβουλές για το τι να περιμένουν από ένα μωρό που γεννήθηκε τόσο νωρίς, τους δόθηκε 0% πιθανότητα επιβίωσης από την ομάδα νεογνολογίας μας».


Τον Δεκέμβριο του 2020, αφού έμεινε στο νοσοκομείο για περισσότερο από έξι μήνες, ο μικρός Ρίτσαρντ κατάφερε να πάει στο σπίτι του.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω πως ήταν αυτό το ίδιο μικρό αγοράκι που κάποτε ήταν τόσο άρρωστο που φοβόμασταν πως δεν θα επιβίωνε. Το ίδιο αυτό αγοράκι που κάποτε χωρούσε στην παλάμη του χεριού μου και είχε δέρμα τόσο διάφανο που μπορούσα να δω κάθε πλευρό, το κάθε αγγείο στο μικροσκοπικό του σώμα. Δεν κρατιόμουν να μην τον ζουλάω και να του λέω πόσο περήφανη ήμουν γι’ αυτόν», είπε η δρ. Στέισι Κερν.



Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.