Κορονοϊός-Σύψας: «Αν χρειαστεί θα ξανακλείσουν όλα»

January 11, 2021


Με τον δείκτη θετικότητας σε χαμηλά επίπεδα, χωρίς όμως τα αποτελέσματα των εορταστικών συναθροίσεων να «φαίνονται» ακόμα, οι μικροί μαθητές επιστρέφουν το πρωί της Δευτέρας στα θρανία ενώ χιλιάδες άν…

...θρωποι άνω των 85, παίρνουν σειρά για να εμβολιαστούν.Τη Κυριακή, με 19.708 τεστ, καταγράφηκαν 445 νέα κρούσματα κορονοϊού, 36 νεκροί και 353 διασωληνωμένοι.Ο δείκτης θετικότητας, που σύμφωνα με τους επιστήμονες προκαλεί ανησυχία αν ανέβει πάνω από το 4, το Σάββατο ήταν στο 2,2, σταθερά...

Με τον δείκτη θετικότητας σε χαμηλά επίπεδα, χωρίς όμως τα αποτελέσματα των εορταστικών συναθροίσεων να «φαίνονται» ακόμα, οι μικροί μαθητές επιστρέφουν το πρωί της Δευτέρας στα θρανία ενώ χιλιάδες άνθρωποι άνω των 85, παίρνουν σειρά για να εμβολιαστούν.

Τη Κυριακή, με 19.708 τεστ, καταγράφηκαν 445 νέα κρούσματα κορονοϊού, 36 νεκροί και 353 διασωληνωμένοι.

Ο δείκτης θετικότητας, που σύμφωνα με τους επιστήμονες προκαλεί ανησυχία αν ανέβει πάνω από το 4, το Σάββατο ήταν στο 2,2, σταθερά σε επίπεδα χαμηλά.

Όμως μην ξεχνάμε, ότι ακόμα δεν έχουν “φανεί” τα κρούσματα των εορταστικών συναθροίσεων ενώ οι βόλτες στη λιακάδα το Σαββατοκύριακο, προκάλεσαν ακόμα έναν “πονοκέφαλο” για τους επιστήμονες.

Σύψας: Αυτό δεν είναι lockdown αλλά κοσμοσυρροή!
Όπως είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Σύψας, η κοσμοσυρροή του Σαββατοκύριακου “σημαίνει επιφυλακή και το ενδεχόμενο lockdown για 2 εβδομάδες ακόμα. Η καθοδική καμπύλη της επιδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική. Έχει επιπεδωθεί… Δεν είναι καμπανάκια, είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως. Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο. Αν συμβεί επιδημική έκρηξη στην Αττική, θα ακολουθήσει σοκ και δέος”.

Σύμφωνα με τον κύριο Σύψα, μετά το Πάσχα τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Αν καταφέρουμε και εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες, θα πάρουμε μια πολύ μεγάλη ανάσα για το καλοκαίρι μας”.

Πάντως, αν με το άνοιγμα των σχολείων υπάρξει επιβάρυνση στα κρούσματα, ο καθηγητής είναι ξεκάθαρος: “Αν γίνει επιδημική έκρηξη θα κλείσουν πάλι όλα. Έχουμε προειδοποιήσει ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι με κυλιόμενα lockdown, με “ακορντεόν””.

πηγή


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.