Εικόνες που δείχνουν πόσο διαφορετική είναι σήμερα η παιδική ηλικία σε σχέση με τη δική μας

January 6, 2021


Παδική ηλικία: “Δεν το είχαμε αυτό όταν ήμασταν παιδιά!” μια πολύ συνηθισμένη έκφραση αναστεναγμός από τη γενιά που μεγάλωσε στη δεκαετία του ’90. Πράγματι είναι μεγάλη αλήθεια!
Πολλά παιχνίδια και π…

...ράγματα που έχουν τα σύγχρονα παιδιά θα φάνταζαν εξωπραγματικά εκείνα τα χρόνια. Θα βρούμε πολλές διαφορές ανάμεσα στο χτες και στο σήμερα των παιδικών χρόνων. Εμείς τις συγκεντρώσαμε και τις ζωντανέψαμε μέσα από εικόνες. Θα τις δείτε παρακάτω και σίγουρα θα γεμίσετε με νοσταλγία...

Παδική ηλικία: “Δεν το είχαμε αυτό όταν ήμασταν παιδιά!” μια πολύ συνηθισμένη έκφραση αναστεναγμός από τη γενιά που μεγάλωσε στη δεκαετία του ’90. Πράγματι είναι μεγάλη αλήθεια!

Πολλά παιχνίδια και πράγματα που έχουν τα σύγχρονα παιδιά θα φάνταζαν εξωπραγματικά εκείνα τα χρόνια. Θα βρούμε πολλές διαφορές ανάμεσα στο χτες και στο σήμερα των παιδικών χρόνων.

Εμείς τις συγκεντρώσαμε και τις ζωντανέψαμε μέσα από εικόνες. Θα τις δείτε παρακάτω και σίγουρα θα γεμίσετε με νοσταλγία κι αγάπη για την παιδική σας ηλικία. Στο τέλος σας περιμένει μια μικρή έκπληξη-ανάμνηση που ενώνει τις δυο γενιές. Παράλληλα δείτε ποιες τροφές δεν πρέπει να δίνετε στα παιδιά σας γιατί κινδυνεύουν.

  • Παιχνίδια
  • Τιμωρία
  • Κορίτσια στην εφηβεία
  • Τα νέα της σχολικής ημέρας
  • Σeξουαλική διαπαιδαγώγηση
  • Ο εφιάλτης της παιδικής ηλικίας
  • Τηλέφωνο
  • Αγαπημένα γλυκά
  • Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;
  • “Μαμά, 5 λεπτά ακόμη, σε παρακαλώ!”
  • Το πιο χρονοβόρο παιχνίδι της παιδικής μου ηλικίας
  • “Αγάπη μου, βρήκα τη φωτογραφία του παππού σου”.
  • Κινούμενα σχέδια
  • Η μεγαλύτερη τραγωδία της παιδικής ηλικίας

Διαφορές παιδική ηλικία τότε και τώρα

Απίστευτες διαφορές ηλικίας τότε και τώρα

Παιδική ηλικία τότε τώρα

Παιδική ηλικιά διαφορές τότε και τώρα

10 γλυκίσματα που αγοράζαμε από τα περίπτερα και δεν υπάρχουν πια, θυμάσαι;

Γλυκίσματα: Κάποτε τα έβρισκες παντού, τώρα δεν τα βρίσκεις πουθενά. Δείτε τα και ελάτε να μελαγχολήσουμε όλοι μαζί. Σε όποιο περίπτερο ή ψιλικατζίδικο και αν πήγαινες και σε όποια γειτονιά και αν βρισκόσουν δεν υπήρχε περίπτωση να μην μπορούσες να τα αγοράσεις.

Πλέον, έχουν εξαφανιστεί από προσώπου Γης. Ο λόγος για τα γλυκίσματα που τρώγαμε όταν ήμασταν μικροί, στις «χρυσές εποχές» των ’80s και των ’90s. Γλυκίσματα που τα αγοράζαμε με δραχμές και ήταν πάμφθηνα.

Που στο μυαλό μας τα έχουμε συνδυάσει είτε με το διάστημα που ακολουθούσε μετά το μεσημεριανό σχόλασμα από το σχολείο (εκείνο το ξέγνοιαστο μεσοδιάστημα ανάμεσα στην στιγμή που σχολούσαμε και την επιστροφή στο σπίτι) είτε -κυρίως- με τις καλοκαιρινές διακοπές και τα ατέλειωτα παιχνίδια στο δρόμο.

Οι εποχές πέρασαν, τα ’00s ήρθαν, οι δραχμές έφυγαν, τα γλυκίσματα που γουστάραμε εξαφανίστηκαν. Με δάκρυα στα μάτια από την συγκίνηση ωστόσο θυμόμαστε μερικά. Παράλληλα δείτε και τις αγαπημένες καραμέλες τσάρλεστον κάτι που έχει μείνει από το παρελθόν!

Μεγάλη «μαγκιά» όποιος τα έτρωγε αυτά:

Σε σχήμα καρδούλας κατά βάση, το έτρωγες με πλαστικό κουταλάκι από το περίπτερο.

Λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά: ο Chipacao είναι ο ξανθός τυπάκος που φαίνεται στη συσκευασία του κρουασάν.

Παγωτάρες! Μπλε για τα αγόρια, ροζ για τα κορίτσια και με παιχνιδάκι-δώρο από κάτω

Σοκοφρέτες-φετίχ. Μιλάμε για εθιστική γεύση χωρίς υπερβολές.

10 γλυκίσματα που τρώγαμε μικροί και τώρα δεν υπάρχουν

Μεγάλη αλητεία όσοι μασούσαν τέτοιες τσίχλες.

Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.

Ο ορισμός της γαμάτης τσιχλόφουσκας!

Μεταξύ μας: αυτό το παγωτό κανείς δεν το αγάπησε ποτέ. Απλά ήταν το φτηνότερο απ’ όλα. Δόξα και τιμή παρ’ όλα αυτά:

Δύο σε ένα. Τις γούσταραν πολύ τα κορίτσια γιατί τις φορούσαν κι’ όλας!

10 γλυκίσματα που αγοράζαμε μικροί και τώρα δεν υπάρχουν


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.