Χριστίνα Βίδου: «Είχα μια σχέση και μόλις χωρίσαμε, σκοτώθηκε. Κι ο μπαμπάς της κόρης μου. Μόλις χωρίσαμε, πέθανε»

November 8, 2026


Δύο απώλειες σημάδεψαν τη Χριστίνα Βίδου: ένας πρώην σύντροφός της σκοτώθηκε λίγο μετά τον χωρισμό τους και, χρόνια αργότερα, πέθανε ο πατέρας της κόρης της. Η δημοσιογράφος μίλησε για το πένθος, τα χρόνια που απομακρύνθηκε από τους ανθρώπους και την προσπάθειά της να σταθεί δίπλα στη Λορένα, ενώ η ίδια ήταν συντετριμμένη.Η Χριστίνα Βίδου περιέγραψε τις δύο δύσκολες περιόδους της ζωής της, αλλά κα…

Δύο απώλειες σημάδεψαν τη Χριστίνα Βίδου: ένας πρώην σύντροφός της σκοτώθηκε λίγο μετά τον χωρισμό τους και, χρόνια αργότερα, πέθανε ο πατέρας της κόρης της. Η δημοσιογράφος μίλησε για το πένθος, τα χρόνια που απομακρύνθηκε από τους ανθρώπους και την προσπάθειά της να σταθεί δίπλα στη Λορένα, ενώ η ίδια ήταν συντετριμμένη.

Δείτε το βίντεο:

Η Χριστίνα Βίδου περιέγραψε τις δύο δύσκολες περιόδους της ζωής της, αλλά και τους ανθρώπους στους οποίους στηρίχτηκε. Αναφέρθηκε επίσης στη σχέση με την κόρη της και στον σύντροφό της, Δημήτρη, με τον οποίο είναι μαζί περισσότερα από 14 χρόνια, διατηρώντας ξεχωριστά σπίτια.

Στη συνέντευξή της στο zappIT και στον Γιώργο Σκρομπόλα, διευκρίνισε αρχικά ότι ο πρώην σύντροφός της και ο πατέρας της Λορένας ήταν δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Όπως εξήγησε, οι δύο απώλειες συχνά συγχέονται.

«Είχα μια σχέση εγώ. Μόλις είχαμε πολύ λίγο καιρό χωρίσει, σκοτώθηκε. Μετά ήρθε ο μπαμπάς της Λορένας. Είχαμε χωρίσει και πέθανε. Αυτό. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι», ανέφερε.

gala27

Η πρώτη απώλεια και τα χρόνια της απομόνωσης

Ήταν περίπου 25 ετών όταν βίωσε τον θάνατο του πρώην συντρόφου της. Η διαχείριση εκείνου του πένθους την οδήγησε, όπως περιέγραψε, σε μια παρατεταμένη περίοδο απομάκρυνσης από την κοινωνική ζωή. Για οκτώ με δέκα χρόνια επέλεγε να έχει κοντά της την οικογένειά της και λίγους φίλους.

«Ήταν η πρώτη μεγάλη απώλεια που βίωσα και ήταν γύρω στα εικοσιπέντε, οπότε ήταν πολύ σοβαρό για μένα. Έτσι όπως τότε το διαχειρίστηκα. Άμα με ρωτήσεις τώρα, κακώς. Χάθηκαν πολλά χρόνια και χάθηκε πολύ η Χριστίνα, αλλά και αυτό έπρεπε προφανώς να γίνει», εξομολογήθηκε.

Αναζητώντας στήριξη, απευθύνθηκε σε ψυχολόγο. «Δεν είμαι τόσο δυνατή. Και όταν νιώθεις ότι χρειάζεσαι μια βοήθεια, νομίζω δεν είναι κακό. Ίσα-ίσα», είπε. Παραδέχτηκε ακόμη ότι η απώλεια την έκανε να φοβάται να αφεθεί ξανά στην αγάπη και στον έρωτα.

Όταν αργότερα πέθανε ο πατέρας της Λορένας, βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το πένθος. Αυτή τη φορά, όμως, η προσοχή της ήταν στραμμένη στην κόρη της και στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να τη στηρίξει.

«Δυστυχώς, αυτό που παθαίνεις είναι απλά να ξέρεις την πορεία. Σοκ, άρνηση, πένθος, θλίψη. Ήξερα ποια είναι τα βήματα και αυτό με έχει κάνει πολύ σκληρό άνθρωπο. Και τότε στην απώλεια αυτή τη συγκεκριμένη του μπαμπά της Λορένας, το μυαλό μου ήταν στο παιδί. Τίποτα άλλο. Δηλαδή εννοείται εγώ κομμάτια και ράκος. Αλλά αυτό που με ενδιέφερε ήταν το παιδί. Τίποτα άλλο», περιέγραψε.

Η δημοσιογράφος ήθελε η κόρη της να αισθάνεται ότι μπορεί να εκφράσει τη στενοχώρια της. Προσπάθησε να της δείξει ότι το κλάμα και η ανάγκη για απομόνωση δεν είναι συναισθήματα που πρέπει να κρύβονται.

«Ήμουν μία Χριστίνα με ό,τι αισθανόταν να της το δείχνει. Γιατί έπρεπε να καταλάβει, έτσι εγώ τουλάχιστον το θεώρησα, ότι πρέπει να πενθήσουμε. Πρέπει να κλάψουμε. Όχι, όχι πρέπει. Εάν θες να κλάψεις, κλάψε. Είναι φυσιολογικό. Εάν θες να κλειστείς στο δωμάτιό σου μέσα, είναι φυσιολογικό. Μην το κρατήσεις μέσα σου. Δεν ξέρω αν το πέτυχα να σου πω την αλήθεια», ανέφερε.

Ο Δημήτρης και η επιλογή να ζουν σε διαφορετικά σπίτια

Στήριγμα στις δυσκολίες αποτέλεσαν η οικογένειά της, η αδελφή της, Κατερίνα, και ο σύντροφός της, Δημήτρης. Η σχέση τους μετρά περισσότερα από 14 χρόνια, με τους δυο τους να έχουν επιλέξει μια καθημερινότητα που τους επιτρέπει να διατηρούν και τον προσωπικό τους χώρο.

nb1390 2026 06 22t161155.125

«Ο Δημήτρης έχει μεγαλώσει στην ουσία το παιδί παράλληλα, αλλά δε μένουμε μαζί», αποκάλυψε. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος επιθυμεί να προστατεύει την ιδιωτική του ζωή και να παραμένει μακριά από τη δημοσιότητα.

Η απόφαση να μη συγκατοικήσουν είναι μια συνθήκη που εξυπηρετεί και τους δύο, όπως εξήγησε. Τα σπίτια τους βρίσκονται πολύ κοντά, χωρίς κανείς τους να χρειάζεται να στερηθεί την ανεξαρτησία του.

«Και τον αγαπάω βαθιά. Δε θέλω να ρισκάρω. Μ’ αρέσει να είμαι μόνη μου και του αρέσει επίσης να έχει αυτό το χώρο. Πέντε σπίτια διαφορά έχουμε, είμαστε ευτυχώς πάρα πολύ κοντά, αλλά δε θα ήθελα να το αλλάξω αυτό».

Η αγωνία για τη Λορένα και ο πόνος που δεν έδειξε

Μιλώντας για τη Λορένα, η Χριστίνα Βίδου αναφέρθηκε στο δέσιμό τους, αλλά και στην προσπάθεια να αποδεχτεί ότι η κόρη της μεγαλώνει και αποκτά περισσότερη αυτονομία. Θυμήθηκε τη συγκίνησή της στο αεροδρόμιο, όταν η Λορένα αναχώρησε για το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό με το σχολείο.

Η δύναμη και η ενσυναίσθηση της κόρης της τής δημιουργούν εμπιστοσύνη. Εκείνο που την ανησυχεί περισσότερο είναι οι άνθρωποι που ενδέχεται να συναντήσει και να επιλέξει στη ζωή της.

«Επιλογές ανθρώπων. Οι φίλοι. Ποιος θα την προσεγγίσει; Πώς; Μη πάθει κάτι. Αυτό φοβάμαι. Αυτό».

hristina vidoy.jpg

Όταν ρωτήθηκε τι μπορεί να μη γνωρίζει η κόρη της για εκείνη, επέστρεψε στην περίοδο μετά τον θάνατο του πατέρα της Λορένας. Παραδέχτηκε ότι η ανάγκη της να φανεί δυνατή ίσως δεν επέτρεψε τότε στο παιδί να αντιληφθεί πόσο βαθιά πονούσε.

«Ότι έχω πονέσει τόσο πολύ. Δεν το ξέρει. Γιατί στην αρχή έκανα ένα λάθος. Το είπες. Ήθελα όταν έφυγε ο μπαμπάς της, να δείξω ότι είμαι δυνατή. Και δεν ξέρω αν τότε, εκείνα τα χρόνια, κατάλαβε ότι πονάω πάρα πολύ. Αλλά ναι, νομίζω τώρα το έχει καταλάβει», εξομολογήθηκε.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.