Άννα Βίσση: «Σπάει» τη σιωπή της 1 μήνα μετά τη ρήξη με τον Καρβέλα – Το μήνυμα όλο νόημα για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ

November 3, 2026


«Δε θα σταματήσω ποτέ να οραματίζομαι και να εξελίσσομαι», έγραψε η Άννα Βίσση, επιστρέφοντας με ανάρτησή της στη συναυλία του ΟΑΚΑ στις 26 Σεπτεμβρίου. Η τραγουδίστρια ευχαρίστησε το κοινό και τους συνεργάτες της, περιγράφοντας τη βραδιά ως ένα προσωπικό στοίχημα που πραγματοποιήθηκε.Το μήνυμά της δημοσιεύεται περισσότερο από έναν μήνα μετά τη συναυλία και ενώ έχει προηγηθεί η δημόσια αντιπαράθεσ…

«Δε θα σταματήσω ποτέ να οραματίζομαι και να εξελίσσομαι», έγραψε η Άννα Βίσση, επιστρέφοντας με ανάρτησή της στη συναυλία του ΟΑΚΑ στις 26 Σεπτεμβρίου. Η τραγουδίστρια ευχαρίστησε το κοινό και τους συνεργάτες της, περιγράφοντας τη βραδιά ως ένα προσωπικό στοίχημα που πραγματοποιήθηκε.

Το μήνυμά της δημοσιεύεται περισσότερο από έναν μήνα μετά τη συναυλία και ενώ έχει προηγηθεί η δημόσια αντιπαράθεση με τον Νίκο Καρβέλα. Στη συγκεκριμένη ανάρτηση, πάντως, η ίδια επικεντρώνεται στη σχέση της με τον κόσμο, στην εμπειρία της επί σκηνής και στους επόμενους καλλιτεχνικούς της στόχους.

Το ευχαριστώ της Άννας Βίσση για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ

Στη λεζάντα της ανάρτησής της, η Άννα Βίσση μίλησε για την προσπάθεια που προηγήθηκε και για τη συμβολή όσων στάθηκαν δίπλα της:

«Τα λόγια μικρά για να πούνε τι νιώθω… Στο ΟΑΚΑ έδωσα τα πάντα και για σας αλλά και για μένα. Είμαι περήφανη που κάτι τόσο φιλόδοξο συνέβη στην Ελλάδα και ήμουν εγώ η πρωταγωνίστριά του. Η συναυλία αυτή ήταν ένα προσωπικό «στοίχημα» και, μαζί με τους συνεργάτες μου αλλά και με τους ανθρώπους που με στήριξαν με αγάπη και εμπιστοσύνη, έφτασε σε σας, που με τον ενθουσιασμό και την αφοσίωσή σας καταφέρατε να την καταστήσετε ιστορική και να σπάσουμε κάθε ρεκόρ! Κι έτσι αποδεικνύεται πως μαζί σας με δένει μια βαθιά σχέση που, όσο πάει, βαθαίνει όλο και περισσότερο. Δε θα σταματήσω ποτέ να οραματίζομαι και να εξελίσσομαι. Θέλω να συνεχίσω να στοχεύω όλο και πιο ψηλά. Πάντα μαζί σας!» έγραψε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια.

Πώς άρχισε η δημόσια αντιπαράθεση με τον Καρβέλα

Άννα Βίσση, Νίκος Καρβέλας
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η απουσία του Νίκου Καρβέλα από τη συναυλία της 26ης Σεπτεμβρίου 2026 προκάλεσε αρχικά ερωτήματα για τη σχέση των δύο καλλιτεχνών. Ακολούθησε γραπτή δήλωση του συνθέτη, η οποία παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Χαμόγελα και Πάλι», με τον ίδιο να περιγράφει τη δική του εκδοχή για όσα προηγήθηκαν.

Ο Καρβέλας εξέφρασε διαφωνίες για την καλλιτεχνική προσέγγιση της συναυλίας και υποστήριξε ότι δεν είχε δημιουργικό ή συμβουλευτικό ρόλο στην προετοιμασία της. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε οικονομική διαφωνία και στις θέσεις που είχαν προβλεφθεί για τον ίδιο και τους προσκεκλημένους του.

Στην ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Σέβομαι απόλυτα όσους στερήθηκαν για να αγοράσουν εισιτήριο για τη συναυλία αυτή. Αλλά εγώ αντιλαμβάνομαι την τέχνη μου ως μια τέχνη λαϊκή και προσιτή. Με το κοινό να ευχαριστιέται την αμεσότητα και να διασκεδάζει μαζί και δίπλα με τους καλλιτέχνες. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι όσοι δεν μπορούν να δώσουν πολλά χρήματα θα καταλήξουν να ακούνε τα τραγούδια μου από θέσεις με μειωμένη ως καθόλου ορατότητα, σε ένα αχανές γήπεδο. Άλλο να προσφέρεται ένα ωραίο θέαμα, και άλλο τα τραγούδια να γίνονται δευτερεύον, συνοδευτικό υλικό για ένα φαραωνικό “υπερθέαμα” εικόνας που το παρακολουθείς από γιγαντοοθόνες. Δεν είναι θέμα επιλογής “χώρων”. Είναι σύγκρουση μεταξύ τελείως διαφορετικών προθέσεων και οραμάτων. Σύγκρουση μεταξύ δύο ασύμβατων καλλιτεχνικών αντιλήψεων. Δεν θέλω να τα βλέπω καλογυαλισμένα, ούτε θέλω να τα δω να γίνονται αλατοπίπερο για κοσμικές εκδηλώσεις της οικονομικής ελίτ. Λίγες μόλις ημέρες πριν την πραγματοποίηση της συναυλίας και ενώ η Άννα εντελώς απρόσμενα μου είπε να μην συμμετάσχω στις μουσικές πρόβες στο ΟΑΚΑ, μου παρουσίασαν ως τετελεσμένο γεγονός ότι δεν θα έπαιρνα καμία αμοιβή από τη συναυλία, με την αιτιολογία ότι η παραγωγή υπήρξε πολύ ακριβή.

Πρώτη φορά σε όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στον χώρο, ακούω παραγωγό να δηλώνει τελεσιγραφικά στον δημιουργό ότι δεν θα πληρωθεί επειδή το κόστος του παραγωγού είναι μεγάλο. Και μάλιστα για μια συναυλία που ο ίδιος ο παραγωγός επέλεξε να κάνει, χωρίς καν να ρωτήσει τον δημιουργό. Όταν ρώτησα επί λέξει “Και τι θα κάνετε; Θα μου απαγορεύσετε να μπω και να καθίσω στη θέση μου;”, η απάντηση που πήρα ήταν ότι, πράγματι, αυτό θα καλούνταν να κάνουν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και ότι, στην περίπτωση αυτή, παύει οποιαδήποτε συζήτηση επί του οικονομικού».«Ακόμα δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Άννα συναίνεσε σε μια τόσο μεγάλη απρέπεια εναντίον μου. Φυσικά δεν δέχθηκα να απαρνηθώ την ελευθερία της γνώμης μου και να την ανταλλάξω με χρήμα. Και μάλιστα με χρήμα που δεν μου το “χάριζαν”, αλλά ήταν η αμοιβή που δικαιούμουν ως δημιουργός των τραγουδιών. Προσβολή δεν είναι να εκφράζεσαι ελεύθερα και ειλικρινά. Προσβολή είναι να απαιτούν από σένα να μην μιλάς και να μην εκφράζεις τη γνώμη σου. Καταλήγοντας, νομίζω ότι γίνεται σαφές από όσα ανέφερα, ότι τόσο αυτό το δελτίο τύπου, όσο και οι επόμενες κινήσεις μου, αποσκοπούν στην υπεράσπιση του έργου μου και στην απόδοση στο πρόσωπό μου του σεβασμού που μου αναλογεί ως δημιουργού» είχε δηλώσει.

Η απάντηση της Βίσση και η διαφωνία για τις αμοιβές

Η Άννα Βίσση απάντησε με προσωπική επιστολή, αμφισβητώντας την περιγραφή του συνθέτη. Υποστήριξε ότι εκείνος γνώριζε και συμφωνούσε με τον σχεδιασμό της συναυλίας, ενώ απέδωσε τη σύγκρουση σε πρόσθετες οικονομικές απαιτήσεις λίγο πριν από τη διεξαγωγή της.

Σύμφωνα με την πλευρά της τραγουδίστριας και τον νομικό της εκπρόσωπο, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο Νίκος Καρβέλας είχε ζητήσει επιπλέον 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Η ίδια διατύπωσε επίσης καταγγελίες για απειλές, τις οποίες ο συνθέτης στη συνέχεια αρνήθηκε. Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε και η εταιρεία παραγωγής D&A Live Concerts.

Η τοποθέτηση της τραγουδίστριας ήταν η εξής:

«Ένα δελτίο τύπου τεσσάρων σελίδων, γεμάτο υποκρισία και λαϊκισμό, με τη γνωστή κατά τα άλλα ευγλωττία του Νίκου, που αυτή τη φορά κάθε άλλο παρά με πείθει. Εσύ μιλάς για συντριβή. Εγώ μιλάω για ντροπή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο Νίκος Καρβέλας πριν τη συναυλία, άφηνε όλους, και κυρίως εμένα, να πιστεύουμε πως ήταν περήφανος για αυτό που θα παρουσίαζα. Κάτι που και ο ίδιος θεωρούσε ως φυσική μου εξέλιξη μετά από τις συναυλίες στο Ηρώδειο και το Καλλιμάρμαρο. Ήταν δε πλήρως ενήμερος και σύμφωνος για το όραμα του ΟΑΚΑ, αυτό που σήμερα υποτιμητικά αποκαλεί «φαραωνικό υπερθέαμα». Ποτέ δεν εξέφρασε σε εμένα κάποια ένσταση ούτε για την παραγωγή και τον τρόπο παρουσίασης του έργου του, αλλά ούτε και για τις τιμές των εισιτηρίων όπως υποκριτικά αναφέρεται στη δήλωσή του. Άποψη δεν είχε άλλωστε ούτε τα προηγούμενα χρόνια για τις τιμές των εισιτηρίων στις εκάστοτε συναυλίες μου, ούτε και για τις τιμές στα νυχτερινά κέντρα όπου εμφανιζόμουν, ενώ λάμβανε κατά περίπτωση αμοιβή επί των κερδών μου, πέραν των πνευματικών δικαιωμάτων του, ως αναγνώριση της καλλιτεχνικής μας συνεργασίας, παρότι εδώ και πολλά χρόνια δεν συμμετείχε στην προετοιμασία αυτών.

Έκπληκτη λοιπόν, πληροφορήθηκα τρία εικοσιτετράωρα πριν από τη συναυλία, ότι αιφνιδιαστικά και παράλογα απαίτησε 1,5 εκατομμύριο ευρώ, τα οποία αν δεν λάμβανε εντός 24 ωρών, θα χρησιμοποιούσε κάθε μέσο για να απαγορεύσει τη διεξαγωγή της συναυλίας. Την επόμενη μέρα και όταν πλέον συνειδητοποίησε ότι δεν είχε καμία δυνατότητα να εμποδίσει τη συναυλία, τα βέλη του στράφηκαν προς το πρόσωπό μου και διατύπωσε ευθείες απειλές μέσω της αδελφής μου Νίκης, και ενώπιον μαρτύρων, ότι θα με διέσυρε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι θα με κατέστρεφε προσωπικά και καλλιτεχνικά, ώστε «να μην τολμώ να βγω από το σπίτι μου», όπως χαρακτηριστικά είπε. Και εδώ θέλω να πω ότι όλα αυτά τα ξεστόμισε ο άνθρωπος που τους τελευταίους έξι μήνες και ενώ είχε οικονομική ανάγκη, έτρεξα εγώ να τον εξυπηρετήσω, όπως έκανα άλλωστε μια ζωή. Το ποσό που αποδεδειγμένα έχει λάβει ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ. Μεγάλο μέρος αυτού, δόθηκε από τον Γιάννη Κούστα προς διευκόλυνση της κατάστασης, με τη δέσμευση του Νίκου Καρβέλα της επιστροφής των χρημάτων. Είναι λοιπόν παράλογο ότι κατόπιν αυτής της εκβιαστικής και απειλητικής συμπεριφοράς έγινε αλλαγή των θέσεων του και των καλεσμένων του τη βραδιά της συναυλίας; Πώς θα μπορούσε η παραγωγή να ανεχθεί δίπλα της την παρουσία του ανθρώπου που μόλις την προηγούμενη ημέρα επέδειξε τέτοια συμπεριφορά;

Επίσης, αυτό που με σοκάρει είναι το γεγονός πως ο ίδιος άνθρωπος που είχα δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, που θεωρούσα φίλο μου, συνεργάτη μου και οικογένειά μου, διάλεξε τη συγκεκριμένη στιγμή και πριν το σημαντικότερο εγχείρημα της καριέρας μου, να μου δημιουργήσει αφόρητη ψυχολογική πίεση, στην οποία μόνο εγώ ξέρω πως μπόρεσα να ανταπεξέλθω. Αυτό το χρωστάω στην αγάπη και την πίστη του κόσμου που εκείνο το βράδυ με παρέσυρε στο πιο όμορφο μουσικό ταξίδι της ζωής μου. Όσο για τη «φίμωση» που αναφέρει, δεν έγινε καμία τέτοια προσπάθεια εκ μέρους μου. Το μόνο που επιχείρησα να διασφαλίσω είναι ότι δε θα προχωρούσε σε καμία απόπειρα συκοφαντικής δυσφήμισης προς το πρόσωπό μου, μάλιστα με τη δέσμευση ότι δε θα έκανα κάτι αντίστοιχο κι εγώ. Άλλωστε δεν έχω κάτι να κρύψω και δεν ανέχομαι πλέον να εκβιάζομαι συναισθηματικά και να χειραγωγούμαι. Όσοι θέλουν μπορούν να κρατήσουν τη γεμάτη ψέματα και αντιφάσεις εκδοχή του Νίκου Καρβέλα, εγώ θα κρατήσω την αλήθεια, η οποία με χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνιδα από την αρχή της καριέρας μου. Τελικά, για μένα ίσως αυτό είναι το πιο οδυνηρό απ’ όλα. Όχι η οικονομική διαφωνία ή ό,τι άλλο ισχυρίζεται, αλλά ότι ανακάλυψα πως τον άνθρωπο που πίστευα ότι γνώριζα τόσα χρόνια, ίσως δεν τον γνώρισα ποτέ. Αυτή είναι η τελευταία προσωπική δημόσια τοποθέτηση που κάνω σχετικά με αυτό το θέμα. Θα πάμε κόντρα κι όπου βγει… Άννα Βίσση»

Η διαφωνία για τα τραγούδια και οι νομικές κινήσεις

Σύμφωνα με τις αναφορές που συνοδεύουν την υπόθεση, η αντιπαράθεση επεκτάθηκε και στη χρήση του ρεπερτορίου. Ο Νίκος Καρβέλας φέρεται να απέστειλε εξώδικο, ανακαλώντας την άδεια εκτέλεσης των έργων του από την Άννα Βίσση χωρίς προηγούμενη ρητή έγκρισή του.

Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρονται ακυρώσεις των προγραμματισμένων εμφανίσεών της στο «Αθηνών Αρένα», καθώς και μήνυμα στήριξης προς τους μουσικούς της. Παράλληλα, κυκλοφόρησαν πληροφορίες για αναζήτηση συνεργασιών με άλλους συνθέτες, χωρίς οι σχετικές φήμες να αποτελούν από μόνες τους επιβεβαίωση νέων συμφωνιών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.