Όλα έτοιμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πόσους σταυρούς βάζουμε, πού και πώς ψηφίζουμε – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε (video)

October 6, 2023


Όλα έτοιμα είναι για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, με β’ γύρο, αν δε συγκεντρωθεί η απαραίτηση πλειοψηφία, μία Κυριακή μετά, στις 15 του μηνός.Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η χώρα έχει μπει στην τελική ευθεία για την ανάδειξη των νέων δημάρχων και Περιφερειαρχών, με τους ετεροδημότες να αναχωρούν για τους προορισμούς όπου ψηφίζουν για τον πρώτο γύρο αυτή την Κυριακή και του…

...ς εκλογικούς αντιπροσώπους να οδεύουν προς τα εκλογικά τμήματα όπου έχουν διοριστεί.Οι πολίτες θα μπορούν να προσέλθουν στις κάλπες από τις 7 πμ έως και τις 7 μμ. Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ενώ, όπου απαιτηθεί δεύτερος γύρος, θα...

Όλα έτοιμα είναι για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, με β’ γύρο, αν δε συγκεντρωθεί η απαραίτηση πλειοψηφία, μία Κυριακή μετά, στις 15 του μηνός.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η χώρα έχει μπει στην τελική ευθεία για την ανάδειξη των νέων δημάρχων και Περιφερειαρχών, με τους ετεροδημότες να αναχωρούν για τους προορισμούς όπου ψηφίζουν για τον πρώτο γύρο αυτή την Κυριακή και τους εκλογικούς αντιπροσώπους να οδεύουν προς τα εκλογικά τμήματα όπου έχουν διοριστεί.

Οι πολίτες θα μπορούν να προσέλθουν στις κάλπες από τις 7 πμ έως και τις 7 μμ. Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ενώ, όπου απαιτηθεί δεύτερος γύρος, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Οι νέες δημοτικές Αρχές θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024.

Εκλογική άδεια

Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί και αύριο, καθώς όσοι θα ταξιδέψουν σε κάποιο νησί προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, δικαιούνται μέχρι τρεις εργάσιμες ημέρες εκλογικής αδείας.

Όσοι έχουν τα εκλογικά τους δικαίωμα σε δήμο διαφορετικό από αυτόν του τόπου κατοικίας τους, μπορούν να ψηφίσουν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους στους οποίους είναι εγγεγραμμένοι, δηλαδή δε θα λειτουργήσουν σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές τμήματα ετεροδημοτών και αποδήμων, όπως γίνεται στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, οπότε αναμένεται μαζική έξοδος τόσο φυσικά από τα λιμάνια όσο και από τους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων.

Να σημειωθεί ότι η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων, σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους, δε θα είναι δωρεάν, όπως συνέβη στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η διέλευση από τα διόδια θα είναι δωρεάν μόνο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και την απόφαση του διορισμού τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.