«Μόνο τον Θεό φοβάμαι, κανέναν και τίποτε άλλο»: Τα συγκλονιστικά λόγια του Έλληνα πιλότου στη Σκύρο

September 30, 2023


Έλληνας πιλότος στη Σκύρο, μιλάει στην κάμερα του OPEN, για τις προκλήσεις και τους κινδύνους που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά στους αιθέρες, υπογραμμίζοντας με θάρρος ότι φοβάται μόνο τον Θεό.Ειδικότερα, στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο, έχει χτυπήσει συναγερμός (scrable), με τους ιπτάμενους και τους τεχνικούς της 336 μοίρας “ΟΛΥΜΠΟΣ” να τρέχουν στα shelter των αεροσκαφών.Η καλύπτρα κ…

...λείνει και τα αεροσκάφη τροχοδρομούν για να πάρουν θέση για απογείωση, όταν δύο Τούρκικα αεροσκάφη παραβίασαν το FIR Αθηνών και αμέσως δόθηκε εντολή για άμεση απογείωση.Ο Έλληνας πιλότος καλείται να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή στους αιθέρεςΌπως επεσήμανε ο Διοικητής...

Έλληνας πιλότος στη Σκύρο, μιλάει στην κάμερα του OPEN, για τις προκλήσεις και τους κινδύνους που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά στους αιθέρες, υπογραμμίζοντας με θάρρος ότι φοβάται μόνο τον Θεό.

Ειδικότερα, στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο, έχει χτυπήσει συναγερμός (scrable), με τους ιπτάμενους και τους τεχνικούς της 336 μοίρας “ΟΛΥΜΠΟΣ” να τρέχουν στα shelter των αεροσκαφών.

Η καλύπτρα κλείνει και τα αεροσκάφη τροχοδρομούν για να πάρουν θέση για απογείωση, όταν δύο Τούρκικα αεροσκάφη παραβίασαν το FIR Αθηνών και αμέσως δόθηκε εντολή για άμεση απογείωση.

Ο Έλληνας πιλότος καλείται να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή στους αιθέρες

Όπως επεσήμανε ο Διοικητής της 135 Σμηναρχίας Μάχης, Σμήναρχος (Ι) Νικόλαος Γιαπράκας “είμαστε σε καθημερινή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή. Το ηθικό του κόσμου και των στελεχών είναι υψηλότατο, υπερέχουμε σε όλα…αυτό. Είμαστε εκπαιδευμένοι να φτάνουμε στα όριά μας και γι αυτό είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Έρχεται ένας απρόσκλητος επισκέπτης κι εγώ είμαι εκεί για να του δείξω ότι είναι απρόσκλητος και θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στη χώρα του…Οι προκλήσεις είναι αρκετές όποτε υπάρχουν, μας δίνεται εντολή να απογειωθούμε, απογειωνόμαστε και κοιτάμε να τις αντιμετωπίσουμε.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.