Κακοκαιρία Elias: «Συναγερμός» για 5 περιοχές, πότε αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής

September 26, 2023


Σφοδρές βροχές και καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία Elias, η έλευση της οποίας έχει σημάνει «συναγερμό» για τη Θεσσαλία, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής τα επόμενα εικοσιτετράωρα. !function(v,t,o){var a=t.createElement(“script”);a.src=”https://ad.vidverto.io/vidverto/js/aries/v1/invocation.js”,a.setAttribute(“fetchpriority”,”high”);var r=v.top;r.document.head.appendChild(a),v.self!==v.top&…

...&&(v.frameElement.style.cssText="width:0px!important;height:0px!important;"),r.aries=r.aries||{},r.aries.v1=r.aries.v1||{commands:[]};var c=r.aries.v1;c.commands.push((function(){var t=v.frameElement||"#_vidverto-3e9edbfd85b22134d4f6119e89cf0d6c";c.mount("9058",t,{width:720,height:405})}))}(window,document); Τι λέει η ΕΜΥΜάλιστα, η ΕΜΥ αναβάθμισε το έκτακτο δελτίο της για την κακοκαιρία Elias, καθώς αυτό πλέον προειδοποιεί...

Σφοδρές βροχές και καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία Elias, η έλευση της οποίας έχει σημάνει «συναγερμό» για τη Θεσσαλία, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Τι λέει η ΕΜΥ

Μάλιστα, η ΕΜΥ αναβάθμισε το έκτακτο δελτίο της για την κακοκαιρία Elias, καθώς αυτό πλέον προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας.
Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν περιοχές που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Για αυτό τον λόγο εστάλη μήνυμα από το 112.

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από πρωινές ώρες της 25/9 και για τα επόμενα δύο 24ώρα σε ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας, Σποράδες, Φθιώτιδα και βόρεια Εύβοια. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας έως και την Τετάρτη τα σχολεία στη Θεσσαλία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση, εκτός από αυτά στις περιοχές Παλαμάς, Φαρκαδόνα, Μεγάλα Καλύβια, Φαλάνη, στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης και του Κιλελέρ.

Ποιες περιοχές πρέπει να προσέχουν

Σήμερα, Δευτέρα, βροχές και καταιγίδες- κατά τόπους ισχυρές- θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θεσσαλία, καθώς και στη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την κεντρική Στερεά.

Πρόσκαιρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, είναι πιθανό να επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος.

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλία, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Αύριο, Τρίτη, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.