Μετά τον Daniel έρχεται ο Elias: Πού θα χτυπήσουν τα επικίνδυνα φαινόμενα – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

September 26, 2023


Αναβαθμίστηκε το δελτίο επιδείνωσης καιρού σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με τα εντονότερα να αναμένονται κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας. !function(v,t,o){var a=t.createElement(“script”);a.src=”https://ad.vidverto.io/vidverto/js/aries/v1/invocation.js”,a.setAttribute(“fetchpriority”,”high”);var r=v.top;r.document.head.appendChild(a),v.self!==v.top&&(v.frameElement.style.cssTex…

...xt="width:0px!important;height:0px!important;"),r.aries=r.aries||{},r.aries.v1=r.aries.v1||{commands:[]};var c=r.aries.v1;c.commands.push((function(){var t=v.frameElement||"#_vidverto-3e9edbfd85b22134d4f6119e89cf0d6c";c.mount("9058",t,{width:720,height:405})}))}(window,document); Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία για το νέο κύμα κακοκαιρίας με το όνομα “Elias” που αναμένεται να χτυπήσει...

Αναβαθμίστηκε το δελτίο επιδείνωσης καιρού σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με τα εντονότερα να αναμένονται κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία για το νέο κύμα κακοκαιρίας με το όνομα “Elias” που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ώρες.
Αργά το βράδυ της Κυριακής, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 22/09 αναβαθμίστηκε σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, με τα πρώτα μηνύματα από το 112 να έχουν ήδη σταλεί σε κάποιες περιοχές.

Συγκεκριμένα, προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 έλαβαν κάτοικοι περιοχών στη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Φθιώτιδα.

“Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από πρωινές ώρες της 25/9 και για τα επόμενα δύο 24ώρα σε ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας, Σποράδες, Φθιώτιδα & βόρεια Εύβοια. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών” αναφερόταν χαρακτηριστικά.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα (25-09-2023) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θεσσαλία, καθώς και στη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την κεντρική Στερεά. Πρόσκαιρα είναι πιθανό να επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά τους 26 με 29 βαθμούς, στα ανατολικά τους 29 με 32 και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 26-09-2023

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση 2 με 3 βαθμούς σε όλη τη χώρα, φτάνοντας στα δυτικά τους 23-24 και στα ανατολικά τους 28 με 30 βαθμούς κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-09-2023

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στο νομό Καρδίτσας και στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά πρόσκαιρα 6 με 7 και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 28-09-2023

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές προβλέπονται σε όλο τον ελλαδικό χώρο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αυξημένες με βροχή. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 27 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή αστάθεια την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.