Η ώρα της μυθοπλασίας – Τα δυνατά χαρτιά της TV κάνουν πρεμιέρα

September 24, 2023


Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η μεγάλη στιγμή έφτασε και τα δυνατά χαρτιά της μυθοπλασίας αρχίζουν, σταδιακά, να βγαίνουν στον αέρα. Μετά την πρώτη επίσημη των «Πανθέων» στον ΣΚΑΪ, ακολουθούν κι άλλες μεγάλες παραγωγές που θα θυμίσουν στο κοινό τις χρυσές εποχές της τηλεόρασης με την αίγλη και το καλλιτεχνικό τους αποτέλεσμα. Υψηλών προδιαγραφών, με εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια και all star κασ…

...α και all star καστ, οι σειρές θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον και θα κονταροχτυπηθούν για την πρώτη θέση.Η Γη της ΕλιάςΤο βράδυ της Κυριακής, στις 21.00, ο τρίτος κύκλος του σίριαλ «Η Γη της Ελιάς» έρχεται στο MEGA και οι προσδοκίες είναι υψηλές. Σε σκηνοθεσία και παραγωγή Αντρέα Γεωργίου,...

Η μεγάλη στιγμή έφτασε και τα δυνατά χαρτιά της μυθοπλασίας αρχίζουν, σταδιακά, να βγαίνουν στον αέρα. Μετά την πρώτη επίσημη των «Πανθέων» στον ΣΚΑΪ, ακολουθούν κι άλλες μεγάλες παραγωγές που θα θυμίσουν στο κοινό τις χρυσές εποχές της τηλεόρασης με την αίγλη και το καλλιτεχνικό τους αποτέλεσμα. Υψηλών προδιαγραφών, με εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια και all star καστ, οι σειρές θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον και θα κονταροχτυπηθούν για την πρώτη θέση.

Η Γη της Ελιάς

Το βράδυ της Κυριακής, στις 21.00, ο τρίτος κύκλος του σίριαλ «Η Γη της Ελιάς» έρχεται στο MEGA και οι προσδοκίες είναι υψηλές. Σε σκηνοθεσία και παραγωγή Αντρέα Γεωργίου, σενάριο Βάνας Δημητρίου, οι εξελίξεις και οι σεναριακές ανατροπές θα είναι πολλές. Με καθημερινή προβολή (Κυριακή έως και Παρασκευή), για αρχή τουλάχιστον, το πρώτο διπλό επεισόδιο θα καθηλώσει.

Η δραματική κατάσταση ομηρίας στο σπίτι του Ισίδωρου βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ζωές όλων κινδυνεύουν από τους αδίστακτους ληστές, οι οποίοι είναι πλέον εγκλωβισμένοι. Ο Κουράκος, με ισχυρή αστυνομική δύναμη έξω από το σπίτι, προσπαθεί να διαπραγματευτεί για την απελευθέρωση των ομήρων. Στο μεταξύ, στη θάλασσα ο Φίλιππος και ο Στάθης δίνουν αγώνα για να σώσουν τη Βασιλική από τον πνιγμό, ενώ η Αρετή, η Αννα και ο Πότης παρακολουθούν πανικόβλητοι. Η Δήμητρα υποψιάζεται την αλήθεια που κρύβει ο Ορέστης και τρομάζει, με αποτέλεσμα να φύγει σαν κυνηγημένη από κοντά του, αφήνοντάς τον με ερωτηματικά, αφού κι αυτός δεν κατανοεί την αντίδρασή της. Η Ιουλία εξομολογείται όλη την αλήθεια στην Αφροδίτη σχετικά με την εγκυμοσύνη της όταν ήταν 18 ετών και η Αφροδίτη τής εξηγεί πως υπάρχει τρόπος να αναζητήσει το παιδί της, εφόσον ζει. Η Ιουλία αποφασίζει να ακολουθήσει τη διαδικασία και ενημερώνει τον Στάθη, ο οποίος πέφτει από τα σύννεφα…

Σασμός

Μία ημέρα μετά, την 25η Σεπτεμβρίου, η προαναφερθείσα σειρά συναντά έναν παλιό και γνώριμο αντίπαλο, τον «Σασμό». Η σειρά επιστρέφει στον ALPHA με τον τρίτο και τελευταίο κύκλο, έχοντας πολλές νέες προσθήκες στο καστ μεταξύ των οποίων τον Βασίλη Μπισμπίκη. Με στόχο να συνεχιστούν τα σαρωτικά ποσοστά της προηγούμενης χρονιάς, θα παίζονται τέσσερα επεισόδια την εβδομάδα.

Στο πρώτο, πάντως, θα δούμε τον Μαθιό και τη Βασιλική να οδηγούνται στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση. Ο Νικηφόρος δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του, γεγονός που θα τον φέρει σε σύγκρουση όχι μόνο με την Καλλιόπη αλλά και με τον καλύτερό του φίλο, με μια κουβέντα, από την οποία φαίνεται ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Αέρας ανησυχίας πλανιέται πάνω από το χωριό, την ίδια ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό του Φαρμάκη παραμένουν άκαρπες. Ο Παύλος καταρρέει, ενώ η ανησυχία για το άνοιγμα και πάλι της βεντέτας μεταξύ των δύο οικογενειών εντείνεται. Μία αποκάλυψη έρχεται να πέσει σαν βόμβα στους Σταματάκηδες, την πιο δύσκολη ώρα. Την ίδια στιγμή, ένας άνθρωπος από το παρελθόν κάνει την εμφάνισή του.

Η Μάγισσα

Στον ΑΝΤ1, την ίδια ώρα, πρεμιέρα κάνει το πιο δυνατό χαρτί της χρονιάς. «Η Μάγισσα» έρχεται, με δοκιμασμένη συνταγή και dream team σκηνοθετών-παραγωγών-σεναριογράφων, προκειμένου να φέρει στον σταθμό τα περασμένα μεγαλεία των «Άγριων Μελισσών». Με την υπογραφή των Μελίνα Τσαμπάνη – Πέτρου Καλκόβαλη στο σενάριο και του Λευτέρη Χαρίτου στη σκηνοθεσία, θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Πέμπτη και η ιστορία μάς γυρίζει στη Μάνη του 1817.

Όλα ξεκινούν με τη Θεοφανώ, που υπηρετεί με αφοσίωση την οικογένεια του καπετάνιου Μιχαήλ Λάσκαρη. Η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει, στον πύργο της, το σαράντισμα του νεότερου μέλους της. Οι ετοιμασίες γίνονται με κάθε επισημότητα, ενώ στην τελετή παρευρίσκεται και η οικογένεια της νύφης. Ο πατέρας της, Σπήλιος Γερακάρης, συμφώνησε σε αυτόν τον γάμο σε μια προσπάθεια ένωσης των πατριών, παρά τις άλυτες διαφορές που ακόμα ταλανίζουν τις σχέσεις τους. Ο Αντρέι Σιντόροφ, Έλληνας από την Οδησσό, ταξιδεύει με ένα τουρκικό πλοίο, κουβαλώντας ένα μεγάλο μυστικό. Οταν το καράβι κουρσευτεί από τους πειρατές του Σπήλιου, τα πάντα θα ανατραπούν στη ζωή του Αντρέι. Το ίδιο βράδυ, το μωρό εξαφανίζεται και η Θεοφανώ, καθοδηγούμενη από ένα όραμα, ψάχνει να το βρει.

Ο Παράδεισος των Κυριών

Τη λίστα με τις πρεμιέρες ολοκληρώνει «Ο Παράδεισος των Κυριών», που θα βγει στον αέρα τη Δευτέρα, στις 20.00, στον ALPHA, για δεύτερη χρονιά. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής σεζόν, κάνει come back με σεναριακές ανατροπές και νέους ηθοποιούς που θα φέρουν αέρα ανανέωσης.

Στο πρώτο επεισόδιο θα παρακολουθήσουμε τη ζωή των ηρώων τρεις μήνες μετά τη φωτιά στον Παράδεισο. Το πολυκατάστημα είναι, σχεδόν έτοιμο, για να επαναλειτουργήσει κι ένα νέο πρόσωπο, ο Σίμος (Δημήτρης Γκοτσόπουλος), έχει μπει στην οικογένεια του μαγαζιού… Ένας αυτόπτης μάρτυρας εμφανίζεται και υποστηρίζει ότι είδε κάποιον εκείνο το βράδυ έξω από το μαγαζί. Η Μιράντα και ο Ντίνος κλείνουν τον τρίτο μήνα έγγαμου βίου μπαίνοντας σε καινούργιο σπίτι, κάνοντας όνειρα για το μέλλον το δικό τους, αλλά και του Παραδείσου. Μόνο που κάτι θα τούς χαλάσει την ηρεμία.

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν κι άλλες παραγωγές, που θα ολοκληρώσουν το παζλ. «Ναυάγιο», «Το προξενιό της Ιουλίας», ο νέος κύκλος των «Παγιδευμένων», οι δραματικές σειρές «Μετά τη φωτιά», «Ο πρώτος από εμάς» και «Ο Γιατρός», αναμένεται να διεκδικήσουν επίσης το δικό τους μερίδιο σε τηλεθέαση.

Διαβάστε επίσης

Το Newsbomb επισκέφθηκε το αρχοντικό των «Πανθέων» – Τα μυστικά του παρελθόντος έρχονται στο «φως»

Νέες, ωραίες και πρωταγωνίστριες στην TV: Tα ονόματα που θα μας απασχολήσουν

TV: Οι σειρές που συνεχίζονται τη νέα σεζόν – Όσα θα δούμε στα νέα επεισόδια

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.