Αυτά είναι τα επιδόματα που θα δίνονται αποκλειστικά με χρεωστική κάρτα

September 23, 2023


Το σχέδιο νόμου είναι σχεδόν έτοιμο από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τη ρύθμιση να αφορά την πλειονότητα των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (επιδόματα τέκνων, επίδομα γέννησης, επιδόματα ανεργίας). Εξαιρούνται μόνο ορισμένα επιδόματα που δεν εξαργυρώνονται σε επιχειρήσεις, όπως π.χ. το επίδομα ενοικίου.* Επίδομα τέκνων* Επίδομα Γέννησης
* Επίδομα ανεργίας* Αναπηρικά – …

...φορά την πλειονότητα των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (επιδόματα τέκνων, επίδομα γέννησης, επιδόματα ανεργίας). Εξαιρούνται μόνο ορισμένα επιδόματα που δεν εξαργυρώνονται σε επιχειρήσεις, όπως π.χ. το επίδομα ενοικίου.if(typeof ez_ad_units == 'undefined'){ez_ad_units=[];}ez_ad_units.push([[728,90],'alldaynews_gr-box-3','ezslot_4',901,'0','0',...

Αλλάζει ο τρόπος χορήγησης της χρεωστικής κάρτας για τα επιδόματα που καταβάλλουν ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ σε 703.000 δικαιούχους, καθώς θα ανοίξει και η διασταύρωση στοιχείων μέσω ΑΑΔΕ, ώστε να αποφεύγεται η χορήγηση δύο ή τριών επιδομάτων διαφόρων τύπων που μέχρι σήμερα είναι αδύνατη η διασταύρωσή τους.

Το σχέδιο νόμου είναι σχεδόν έτοιμο από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τη ρύθμιση να αφορά την πλειονότητα των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (επιδόματα τέκνων, επίδομα γέννησης, επιδόματα ανεργίας). Εξαιρούνται μόνο ορισμένα επιδόματα που δεν εξαργυρώνονται σε επιχειρήσεις, όπως π.χ. το επίδομα ενοικίου.

Τα επιδόματα που θα δίνονται αποκλειστικά μέσω χρεωστικών καρτών είναι τα εξής:

* Επίδομα τέκνων

* Επίδομα Γέννησης
* Επίδομα ανεργίας

* Αναπηρικά – προνοιακά

* Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

* Υπερηλίκων

Εξαιρούνται:

* Επίδομα ενοικίου

* Επίδομα κόκκινων δανείων


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.