Άδωνις Γεωργιάδης: «Με προσαύξηση 115%, προβλέπω φασαρίες για το ποιος θα δουλεύει Κυριακές, όχι ποιος δεν θα θέλει»

September 20, 2023


Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο μίλησε στο Attica TV ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς και για το θέμα που έχει προκύψει με τις Κυριακές και τις Αργίες.Σύμφωνα με το εργασιακό νομοσχέδιο όσοι εργαζόμενοι εργαστούν Κυριακή ή αργία ως 6η ημέρα εργασίας, θα λάβουν δύο προσαυξήσεις στον μισθό τους. Ειδικότερα ο εργαζόμενος που θα κληθεί να εργαστεί την 6η ημέρα και εφόσον είναι Κυριακή ή αργία θα λάβει προσαύ…

...ξηση του 75% που υπολογίζεται επί του εκάστοτε καθοριζομένου νομίμου ημερομισθίου ή ωρομισθίου και ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 40%.Σχολιάζοντας αυτή την παράμετρο ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι με την προσαύξηση του 115% δεν θα υπάρξει καμία διαμαρτυρία:...

Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο μίλησε στο Attica TV ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς και για το θέμα που έχει προκύψει με τις Κυριακές και τις Αργίες.

Σύμφωνα με το εργασιακό νομοσχέδιο όσοι εργαζόμενοι εργαστούν Κυριακή ή αργία ως 6η ημέρα εργασίας, θα λάβουν δύο προσαυξήσεις στον μισθό τους. Ειδικότερα ο εργαζόμενος που θα κληθεί να εργαστεί την 6η ημέρα και εφόσον είναι Κυριακή ή αργία θα λάβει προσαύξηση του 75% που υπολογίζεται επί του εκάστοτε καθοριζομένου νομίμου ημερομισθίου ή ωρομισθίου και ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 40%.

Σχολιάζοντας αυτή την παράμετρο ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι με την προσαύξηση του 115% δεν θα υπάρξει καμία διαμαρτυρία: «Θα δείτε ότι αυτός είναι ο λόγος, που στα εργοστάσια τα οποία έχουμε δώσει το δικαίωμα να εργάζονται και τις Κυριακές, δεν έχει υπάρξει ούτε μία διαμαρτυρία».

Και συνέχισε: «Δηλαδή αυτούς που αφορά, δεν έχει βγει ένας να διαμαρτυρηθεί, εσένα που σε αφορά τι σε κόφτει;», προσθέτοντας: «Αν δεν θέλει κάποιος να δουλέψει Κυριακή, δεν θα του πει τίποτα κανένας. Αλλά με 115 παραπάνω ημερομίσθιο, σκοτωμός θα γίνει. Πιο πολύ προβλέπω φασαρία για το ποιος θα πάει παρά ποιος δεν θα πάει».




Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.