Παραλύει η χώρα από αύριο: Ποιοι απεργούν, ποια μέσα κάνουν στάση εργασίας, τι θα γίνει με τα σχολεία

September 20, 2023


Σε 24ωρη απεργία προχωρά αύριο, Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ και άλλα εργατικά σωματεία που διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου.Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ζητά την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου και καλεί σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, αύριο στις 11:00. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ, απαιτώντας την απόσυρσή του ενώ απευθύνει κάλεσμα στους ε…

...ργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:30.Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊΕπιπλέον, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ θα πραγματοποιήσει στάσεις εργασίαςαντιδρώντας στο εργασιακό...

Σε 24ωρη απεργία προχωρά αύριο, Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ και άλλα εργατικά σωματεία που διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ζητά την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου και καλεί σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, αύριο στις 11:00. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ, απαιτώντας την απόσυρσή του ενώ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:30.

Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Επιπλέον, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ θα πραγματοποιήσει στάσεις εργασίας

αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο. Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου. Οι στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα.

Τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

ΠΟΕΔΗΝ και ΠΑΜΕ στην 24ωρη απεργία

Πανελλαδική 24ωρη απεργία κήρυξαν επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και το ΠΑΜΕ. Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση”.

Απεργία στα σχολεία

Στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετέχουν και οι ΟΛΜΕ με την ΔΟΕ με τους δασκάλους και καθηγητές να προχωρούν σε μαζικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

 

Απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία θα συμμετάσχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. “Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα από την ΑΔΕΔΥ 24ώρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης” σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Νοσοκομειακοί ιατροί

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δηλώνει ότι θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, και στη συγκέντρωση των σωματείων στις 10:30 στο Σύνταγμα, και καλύπτει όλους τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετάσχουν.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.