Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη LIVE: Άφαντη η Μαργαρίτα, εμφανίστηκε η Παπαρήγα. Συγκινητικές στιγμές [φωτο]

September 9, 2021


Στο λιμάνι της Σούδας έφτασε νωρίς το πρωί, με το πλοίο της γραμμής, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη.Άφαντη είναι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη από την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη μετά την απόφαση του δικαστηρίου πο…

...υ απαγορεύει οποιαδήποτε εμπλοκή της.Ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, δίπλα στον πατέρα του και τον αδερφό του και χθες μετά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στο οποίο συνέρρευσε πλήθος κόσμου, το τρισάγιο στην Μητρόπολη Αθηνών...

Στο λιμάνι της Σούδας έφτασε νωρίς το πρωί, με το πλοίο της γραμμής, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη.

Άφαντη είναι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη από την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη μετά την απόφαση του δικαστηρίου που απαγορεύει οποιαδήποτε εμπλοκή της.

Ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, δίπλα στον πατέρα του και τον αδερφό του και χθες μετά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στο οποίο συνέρρευσε πλήθος κόσμου, το τρισάγιο στην Μητρόπολη Αθηνών και τον συγκινητικό αποχαιρετισμό στο λιμάνι του Πειραιά ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι για την Κρήτη.

Σε αυτό, συνόδευσαν τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη, ο γιος του και άλλοι συγγενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δεν πήγε στη Μητρόπολη γιατί ταξίδευε προς τα Χανιά, όμως ούτε εκεί έχει κάνει αισθητή την παρουσία της.

Στο λιμάνι της Σούδας είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος για να υποδεχθεί και να αποχαιρετήσει τον μεγάλο συνθέτη και αγωνιστή της Δημοκρατίας.

Βρέθηκαν επίσης μέλη της οικογένειας του κορυφαίου δημιουργού, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τον διάσημο μουσικοσυνθέτη.

Λίγο μετά τις 7:20 το αυτοκίνητο που μεταφέρει τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη εξήλθε του πλοίου και ξεκίνησε η πομπή προς το κέντρο των Χανίων. Μόλις η νεκροφόρα βγήκε από το πλοίο ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φώναζε «αθάνατος».

Δείτε live την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Φωτογραφίες: Η Κρήτη υποδέχθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη

Πλήθος κόσμου το ξημέρωμα στο λιμάνι της σούδας

Στην Κρήτη ο Μίκης Θεοδωράκης

Συγκινητικές στιγμές στο λιμάνι της Σούδας

Στο λιμάνι της Σούδας και ο Δημήτρης Κουτσούμπαςκαι η Αλέκα Παπαρήγα

Η πομπή με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην πόλη των Χανίων και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου βρίσκονται βρακοφόροι καθώς και η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χανίων. Από εκεί με τα πόδια θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου και θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα έως τις 12 το μεσημέρι.

Στις 13:00 θα μεταφερθεί στο χωριό του τον Γαλατά και στον ναό του Αγίου Νικολάου όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για την δημόσια υγεία.

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Στον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Μίκη Θεοδωράκη θα παραστούν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ενώ σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.