ΔΕΘ 2023: Με διπλό «καλάθι» παροχών ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη – Οι 4 άξονες και τα 6 μέτρα για την οικονομία (video)

September 3, 2023


Στον ρυθμό της ΔΕΘ 2023 κινείται από σήμερα (03/09) η ελληνική οικονομία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους επιτελείς του να βρίσκονται στη διαδικασία οριστικοποίησης του περιεχομένου των εξαγγελιών στη Θεσσαλονίκη το προσεχές Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου.Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Προσωπική μου δέσμευση το Ρόδος Pass – «Πυροσβέστες του καναπέ θεωρούν ότι οι φωτιές σβήνουν χωρίς υπερπροσπάθε…

...ια»Κυριάκος Μητσοτάκης: Το διπλό «καλάθι» του πρωθυπουργούΣύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τίποτε ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» και τα πάντα είναι υπό εξέταση. Το μόνο σίγουρο, όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Οικονομικών,...

Στον ρυθμό της ΔΕΘ 2023 κινείται από σήμερα (03/09) η ελληνική οικονομία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους επιτελείς του να βρίσκονται στη διαδικασία οριστικοποίησης του περιεχομένου των εξαγγελιών στη Θεσσαλονίκη το προσεχές Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Προσωπική μου δέσμευση το Ρόδος Pass – «Πυροσβέστες του καναπέ θεωρούν ότι οι φωτιές σβήνουν χωρίς υπερπροσπάθεια»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το διπλό «καλάθι» του πρωθυπουργού

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τίποτε ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» και τα πάντα είναι υπό εξέταση. Το μόνο σίγουρο, όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Οικονομικών, είναι ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους πολίτες που είτε δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές είτε πλήττονται από τη συνεχιζόμενη ακρίβεια.

Επίσης, σημειώνουν ότι τα όποια επιπλέον έσοδα προκύψουν εξαιτίας της θετικής πορείας της οικονομίας, όπως τουλάχιστον αυτή έχει πιστοποιηθεί τους πρώτους επτά μήνες του έτους, θα επιστρέψουν στην ελληνική κοινωνία. Έτσι, λοιπόν, με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, η ομιλία του πρωθυπουργού αναφορικά με την οικονομία θα κινηθεί σε τέσσερις βασικούς άξονες.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα που έχει τεθεί από την κυβέρνηση και είναι η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Στο πλαίσιο αυτό, οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα κινούνται εντός των πλαισίων της δημοσιονομικής σταθερότητας και της επίτευξης των στόχων σε συνδυασμό με τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να στείλει λανθασμένο μήνυμα προς τις αγορές και τους επενδυτές, το οποίο θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην πορεία απόκτησης της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.