Φαντάρος στη Ρόδο τα είπε όλα: «Είμαστε μόνοι μας! Βλέπετε πουθενά πυροσβεστική;»

July 25, 2023


«Δεν υπάρχει τίποτα! Είμαστε μόνοι μας! Βλέπετε πουθενά πυροσβεστική; Έχει καεί όλο το νησί. Που είναι η Πυροσβεστική;»Αυτά είναι τα λόγια ενός απεγνωσμένου φαντάρου που δίνει μάχη στο πύρινο μέτωπο του νησιού της Ρόδου, καταγγέλοντας ελλιπή μέσα πυρόσβεσης.«Έπρεπε πριν ξεκινήσει η σεζόν να είχαν φτιαχτεί ζώνες. Έπρεπε η Περιφέρεια, ο Δήμος να είχαν κόψει τα δέντρα, να είχαν κάνει ζώνες. Αυτή τη σ…

...τιγμή δεν υπάρχει τίποτα» εξήγησε ο στρατιώτης μιλώντας σε ρεπόρτερ.Μάλιστα, όπως περιέγραψε, την ώρα που οι φλόγες περικύκλωναν ένα από τα ξενοδοχεία, οι πυροσβέστες κατέγραφαν τη φωτιά με το κινητό τους: «Είχε στα σώματα ασφαλείας ανθρώπους που αντί να σβήνουν τη φωτιά οι...

«Δεν υπάρχει τίποτα! Είμαστε μόνοι μας! Βλέπετε πουθενά πυροσβεστική; Έχει καεί όλο το νησί. Που είναι η Πυροσβεστική;»

Αυτά είναι τα λόγια ενός απεγνωσμένου φαντάρου που δίνει μάχη στο πύρινο μέτωπο του νησιού της Ρόδου, καταγγέλοντας ελλιπή μέσα πυρόσβεσης.

«Έπρεπε πριν ξεκινήσει η σεζόν να είχαν φτιαχτεί ζώνες. Έπρεπε η Περιφέρεια, ο Δήμος να είχαν κόψει τα δέντρα, να είχαν κάνει ζώνες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα» εξήγησε ο στρατιώτης μιλώντας σε ρεπόρτερ.

Μάλιστα, όπως περιέγραψε, την ώρα που οι φλόγες περικύκλωναν ένα από τα ξενοδοχεία, οι πυροσβέστες κατέγραφαν τη φωτιά με το κινητό τους: «Είχε στα σώματα ασφαλείας ανθρώπους που αντί να σβήνουν τη φωτιά οι πυροσβέστες, τραβούσαν βίντεο! 150 κιλά άνθρωποι» ανέφερε.

«Έχει καεί όλη η #Ροδος. Βλέπετε πουθενά πυροσβεστική; Δεν υπάρχει τίποτα. Είμαστε μόνοι μας».
Ο φαντάρος τα είπε όλα.
Μόνο που τον βλέπω μετάθεση στο Κουφόβουνο Έβρου.

Posted by Mpaledina Ashmacopoylou on Monday, July 24, 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.