Πτώση ελικοπτέρου στην Σάμο: Ζωντανός ο Ρουμάνος πιλότος – Βρέθηκαν άλλα δύο μέλη του πληρώματος (video)

July 13, 2022


Το ελικόπτερο που κατέπεσε το απόγευμα της Τετάρτης (13/07) στη Σάμο, είχε απογειωθεί από το νησί στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι …

...πάνω από 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.Δείτε επίσης: Συναγερμός στην Σάμο: Έπεσε ελικόπτερο που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς - Η στιγμή της πτώσηςΣτην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο...

Το ελικόπτερο που κατέπεσε το απόγευμα της Τετάρτης (13/07) στη Σάμο, είχε απογειωθεί από το νησί στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι πάνω από 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στην Σάμο: Έπεσε ελικόπτερο που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς – Η στιγμή της πτώσης

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο Mi8 και έχει φθάσει και το πλοίο του λιμενικού. Λίγο μετά τις 18:40, βρέθηκε ο πιλότος από το λιμενικό και ένα ακόμα μέλος του πληρώματος ενώ συνεχίστηκε η έρευνα για τα υπόλοιπα μέλη.

Στην επιχείρηση της έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε άμεσα από τη Σκύρο και έσπευσε στο σημείο.

Εντοπίστηκε σώος ο κυβερνήτης

Ο κυβερνήτης που εντοπίστηκε σώος και συνομίλησε με τους ανθρώπους που διεξάγουν την έρευνα, φέρεται να είπε πως είδε όλα τα μέλη του πληρώματος να βγαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας.

Μια εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αν τους είχε παρασύρει στον βυθό το ελικόπτερο, θα ήταν λιγοστές οι ελπίδες να εντοπιστούν σώοι.

Μάλιστα, ο πιλότος επιβιβάστηκε στη συνέχεια στο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είχε απογειωθεί από τη Χίο, όπου έδινε πληροφορίες στα στελέχη που επιχειρούν στην έρευνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.