Νέα καταγγελία για ταβέρνα – Τηγανίζουν… ζωντανό αστακό (βίντεο)

June 14, 2023


Λιγότερο από ένα μήνα από το περιστατικό με τα ψάρια που τηγανίζονταν ζωντανά σε ψαροταβέρνα της Καρπάθου, ένα νέο συμβάν, αυτή τη φορά με αστακό, εγείρει φωνές διαμαρτυρίας.
Σε βίντεο, που έχει αναρτηθεί σε κοινωνικά δίκτυα, φαίνεται να τηγανίζονται… ζωντανοί αστακοί σε ταβέρνα στα νότια προάστια της Αθήνας και μάλιστα σε ένα κλίμα ευθυμίας, κάτι που αν μη τι άλλο προκαλεί προβληματισμό.«Τηγανίζε…

...ι ζωντανούς αστακούς και το χαίρεται. Ταβέρνα στα νότια προάστια. Κοροϊδεύει τον επόμενο ζωντανό αστακό που θα τηγανίσει. Στέλνει απειλητικά και ειρωνικά βίντεο και τηλεφωνεί απειλώντας όποιον τον σχολιάζει αρνητικά στα βίντεο που ο ίδιος αναρτά. Εγκλήματα κατά των ζώων...

Λιγότερο από ένα μήνα από το περιστατικό με τα ψάρια που τηγανίζονταν ζωντανά σε ψαροταβέρνα της Καρπάθου, ένα νέο συμβάν, αυτή τη φορά με αστακό, εγείρει φωνές διαμαρτυρίας.
Σε βίντεο, που έχει αναρτηθεί σε κοινωνικά δίκτυα, φαίνεται να τηγανίζονται… ζωντανοί αστακοί σε ταβέρνα στα νότια προάστια της Αθήνας και μάλιστα σε ένα κλίμα ευθυμίας, κάτι που αν μη τι άλλο προκαλεί προβληματισμό.

«Τηγανίζει ζωντανούς αστακούς και το χαίρεται. Ταβέρνα στα νότια προάστια. Κοροϊδεύει τον επόμενο ζωντανό αστακό που θα τηγανίσει. Στέλνει απειλητικά και ειρωνικά βίντεο και τηλεφωνεί απειλώντας όποιον τον σχολιάζει αρνητικά στα βίντεο που ο ίδιος αναρτά. Εγκλήματα κατά των ζώων συνέχεια και συνέχεια, ειδεχθή και αποκρουστικά. Η Νέμεσις έχει καταγγείλει αρμοδίως και αναμένει εδώ και αρκετές μέρες να ενεργήσουν οι αρχές. Πολλές ταβέρνες έχουν σε κοινή θέα ζωντανούς αστακούς μέσα σε πάγο» αναφέρει η ομοσπονδία «Νέμεσις» στην ανάρτησή της στο Facebook.

Η «Νεμεσις», επικαλούμενη την Καθηγήτρια Κτηνιατρικής Ιχθυολογίας, ιχθυοπαθολογίας και Ευζωίας θαλάσσιων ζώων Φωτεινή Αθανασοπούλου αναφέρει πως ο πάγος καθιστά τους αστακούς ανίκανους να κινηθούν, ωστόσο παραμένουν ζωντανοί και βιώνουν μεγάλο πόνο.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.