Τέλος οι δίαιτες! Ποιο το νέο θαυματουργό φάρμακο που αδυνατίζει μόνο του

June 10, 2021


Ποιο το νέο θαυματουργό φάρμακο που αδυνατίζει χωρίς δίαιτα;Ήρθε άραγε το τέλος της δίαιτας με τα μαρούλια και τις λοιπές στερήσεις;Εκτός από όσους θέλουν να χάσουν λίγα παραπάνω κιλά, η παχυσαρκία εί…Ποιο το νέο θαυματουργό φάρμακο που αδυνατίζει χωρίς δίαιτα;

Ήρθε άραγε το τέλος της δίαιτας με τα μαρούλια και τις λοιπές στερήσεις;

Εκτός από όσους θέλουν να χάσουν λίγα παραπάνω κιλά, η παχυσαρκία είναι ένα πραγματικό και σοβαρό πρόβλημα που πλήττει σχεδόν όλες τις χώρες της Δύσης.

Ειδικά στην Αμειρική λαμβάνει διαστάσεις πανδημίας με την παχυσαρκία, εκτός από πρόβλημα υγείας από μόνη της, να φέρνει και άλλες πολλές παθήσεις.

Όταν η διατροφή και η άσκηση δεν αρκούν τον λόγο έχει η βαριατρική χειρουργική, η οποία είναι και η πιο αποτελεσματική στις δύσκολες περιπτώσεις.

Κι αυτή όμως με τη σειρά της γεννά δικαιολογημένους φόβους αφού δεν παύει να είναι μια επέμβαση και μάλιστα σε ανθρώπους που έχουν αρκετά επιβαρυμένη υγεία.

Τα καλά νέα μας έρχονται από τον FDA, τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων που έδωσε επιτέλους έγκριση για ένα φάρμακο για τη μείωση του βάρους.

Το Wegovy, όπως ονομάζεται, μπορεί να μειώσει κατά 15% το βάρος όπως έδειξαν οι κλινικές μελέτες που προηγήθηκαν της έγκρισής του. Είναι σε ενέσιμη μορφή και σε χάπι και η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

Προϋπόθεση για να συνταγογραφηθεί στην Αμερική θα είναι να υπάρχει ένας ακόμα παράγοντας πάθησης. Δηλαδή θα μπορεί να το πάρει κάποιος θα πρέπει εκτός από παχύσαρκος να έχει και κάποια άλλη πάθηση που να σχετίζεται με την παχυσαρκία, δηλαδή διαβήτη, υψηλή πίεση, χολιστερίνη κλπ.

Το μόνο που μένει να δούμε μακροπρόθεσμα είναι αν θα εξελιχθεί στο χαπάκι που θα παίρνουμε μετά από μια ολόκληρη πίτσα γίγας το βράδυ και να ξυπνάμε ελαφρύτεροι το πρωί.

Έχουμε απόλυτη πίστη στους επιστήμονες ότι πολύ σύντομα θα το δούμε κι αυτό.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.