Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από Σεπτέμβρη; Τα δύο σενάρια που εξετάζονται (Video)

May 26, 2022


Κορωνοϊός: Με την κανονικότητα στην καθημερινότητα να έχει επιστρέψει σχεδόν στο απόλυτο, με δεδομένο πως από 1η Ιουνίου σταματά και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε πολλούς τομείς, στο Υπουργείο Υγε…

...ίας έχουν το βλέμμα του στην επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα στο τι θα συμβεί από τον Σεπτέμβρη και κατά πόσο θα πρέπει να επανέλθουν περιοριστικά μέτρα.Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, πάντως, μιλώντας σήμερα στο OPEN άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν κάποια από αυτά,...

Κορωνοϊός: Με την κανονικότητα στην καθημερινότητα να έχει επιστρέψει σχεδόν στο απόλυτο, με δεδομένο πως από 1η Ιουνίου σταματά και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε πολλούς τομείς, στο Υπουργείο Υγείας έχουν το βλέμμα του στην επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα στο τι θα συμβεί από τον Σεπτέμβρη και κατά πόσο θα πρέπει να επανέλθουν περιοριστικά μέτρα.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, πάντως, μιλώντας σήμερα στο OPEN άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν κάποια από αυτά, μετά το καλοκαίρι, μιλώντας για δύο σενάρια πάνω στα οποία δουλεύουν.

«Το αρχικό μας σχέδιο είναι ότι θα υπάρξει επαναφορά μέτρων εάν κι εφόσον δείξει η πανδημία μία δυναμική. Υπάρχουν δύο σενάρια. Το πρώτο, που ελπίζουμε αυτό να υλοποιηθεί, είναι και η συγκεκριμένη πανδημία ακολουθεί τη χρονική διάρκεια των προηγούμενων πανδημιών άρα από το 2ο προς 3ο έτος έχει μία σαφή πτώση και μετατρέπεται σιγά-σιγά σε μια ενδημική κατάσταση.

Αυτό θα μας κάνει να μην πάμε σε πολύ αυστηρά μέτρα και να πάμε στα απολύτως απαραίτητα. Αν, όμως, έχουμε μια κατάσταση έξαρσης ή μια μετάλλαξη, προφανώς όλα είναι στο τραπέζι» ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.