Γιάννης Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή Αγγειοχειρουργικής στις καταγγελίες για τον θάνατο του, μέσω των δικηγόρων του

April 26, 2024


Πάρα πολύ δύσκολες ώρες περνάει ο Γιάννης Καλλιάνος, καθώς έφυγε από την ζωή ο πατέρας του. Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έριξε ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα στο νοσοκομείο Αττικό όπου νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα.«Δεν τα βάζω με κανένα Άδωνι και δεν τα βάζω με κανέναν υπουργό και με κανένα Ε.Σ.Υ. Τα βάζω με συγκεκριμένους ανθρώπους. Ο διοικητής του νοσοκομείου, ο υποδιοικη…

...τής και ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής μου είπαν ότι είναι όλα εξαιρετικά. Τώρα το τι λέει και τι δεν λέει δεν με ενδιαφέρει», είπε μεταξύ άλλων στις πιο πρόσφατες δηλώσεις του - δείτε τες εδώ αναλυτικά.Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής στον Γιάννη ΚαλλιάνοΟ καθηγητής...

Πάρα πολύ δύσκολες ώρες περνάει ο Γιάννης Καλλιάνος, καθώς έφυγε από την ζωή ο πατέρας του. Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έριξε ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα στο νοσοκομείο Αττικό όπου νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα.

«Δεν τα βάζω με κανένα Άδωνι και δεν τα βάζω με κανέναν υπουργό και με κανένα Ε.Σ.Υ. Τα βάζω με συγκεκριμένους ανθρώπους. Ο διοικητής του νοσοκομείου, ο υποδιοικητής και ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής μου είπαν ότι είναι όλα εξαιρετικά. Τώρα το τι λέει και τι δεν λέει δεν με ενδιαφέρει», είπε μεταξύ άλλων στις πιο πρόσφατες δηλώσεις του – δείτε τες εδώ αναλυτικά.

Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής στον Γιάννη Καλλιάνο

Ο καθηγητής της Αγγειοχειρουργικής του νοσοκομείου Αττικό, απάντησε στις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου μέσω των δικηγόρων του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη.

«Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.