Μακελειό Τέξας: Αυτός ήταν ο 18χρονος δράστης. Αποκαλυπτικά μηνύματα, bullying, μανία με όπλα [φωτο]

May 26, 2022


Ποιος ήταν ο 18χρονος δράστης στο μακελειό στο Τέξας με τους 21 νεκρούς μαθητές και δασκάλους;Σοκ, οδύνη και αμέτρητα ερωτήματα προκαλεί το νέο μακελειό σε δημοτικό, αυτή τη φορά, σχολείο των Ηνωμένων…

... Πολιτειών. Ποια είναι τα αίτια, οι βαθύτεροι λόγοι που όπλισαν το χέρι ενός 18χρονου έφηβου με κατάληξη ένα λουτρό αίματος με 21 νεκρούς, 19 δολοφονημένα παιδιά και 2 δασκάλες τους;Ο Σαλβαντόρ Ράμος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας αφού προηγουμένως είχε βυθίσει στο πένθος...

Ποιος ήταν ο 18χρονος δράστης στο μακελειό στο Τέξας με τους 21 νεκρούς μαθητές και δασκάλους;

Σοκ, οδύνη και αμέτρητα ερωτήματα προκαλεί το νέο μακελειό σε δημοτικό, αυτή τη φορά, σχολείο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ποια είναι τα αίτια, οι βαθύτεροι λόγοι που όπλισαν το χέρι ενός 18χρονου έφηβου με κατάληξη ένα λουτρό αίματος με 21 νεκρούς, 19 δολοφονημένα παιδιά και 2 δασκάλες τους;

Ο Σαλβαντόρ Ράμος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας αφού προηγουμένως είχε βυθίσει στο πένθος την Αμερική. Λίγο πριν προβεί στην αδιανόητη πράξη του είχε γράψει στον λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα “Είμαι έτοιμος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συλλέξει αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ράμος έκανε τσατ με μια κοπέλα στο Instagram. Της έγραψε: “Έχω ένα μικρό μυστικό που θέλω να σου πω” και πρόσθεσε ένα emoji με χαμογελάκι που κάλυψε το στόμα του. Ήταν 9.16 το πρωί.

Δύο ώρες και 16 λεπτά αργότερα, στις 11.32, άνοιγε πυρ με στόχο μικρά παιδιά, μαθητές του δημοτικού σχολείου Robb Elementary School στην μικρή, συνοριακή πόλη Ουβάλντε του Τέξας.

Το όνομα χρήστη στον λογαριασμό που έχει ήδη απενεργοποιηθεί ήταν @salv8dor_ Η κοπέλα με την οποία μιλούσε στο τσατ είχε επισημανθεί (την είχε κάνει ταγκ) πριν λίγες μέρες, σε μια φωτογραφία με όπλα.

Ο τελευταίος ανατριχιαστικός διάλογος στο τσατ του Instagram

Το πρωί της μοιραίας Τρίτης της έστειλε και πάλι μήνυμα που φανέρωνε ότι είχε πάρει τις αποφάσεις του: “Είμαι έτοιμος”.

Η κοπέλα ρώτησε: “Έτοιμος να κάνεις τι;”

Εκείνος απάντησε: “Θα σου πω στις 11”.

Θύμα μπούλινγκ επειδή ήταν φτωχός; Αυτό υποστηρίζει συμμαθητής του

Το προφίλ του, η ζωή του, τα βιώματά του, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, οι οικογενειακές, φιλικές ή ακόμα και οι πρώτες επαγγελματικές του σχέσεις θα μπουν στο μικροσκόπιο μήπως και σταθεί δυνατόν να αποτραπεί ένα επόμενο μακελειό.

Σύμφωνα με την Daily Mail που επικαλείται στενό φίλο του, ο 18χρονος έπεφτε θύμα bullying επειδή ήταν φτωχός και τον κορόιδευαν για τα ρούχα του και το γεγονός ότι συνήθιζε να φορά αϊλάινερ.

Ο γείτονάς του Ρούμπεν Φλόρες δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι ο Σαλβαντόρ είχε “μια δύσκολη ζωή” όπως και η μητέρα του που προσπαθούσε να είναι ταυτόχρονα και μητρική και πατρική φιγούρα για τον γιο της.

Η αμερικανική εφημερίδα New York Post αναφέρει ότι η αστυνομία είχε επισκεφθεί το σπίτι του 18χρονου στην οδό Χουντ του Ουβάλντε, επειδή ο έφηβος μακελάρης είχε συχνά έντονους καβγάδες με την μητέρα του πριν τελικά ο Ράμος μετακομίσει στο σπίτι της γιαγιάς του, πριν λίγους μήνες.

Κατά πληροφορίες, ο 18χρονος ήταν μοναχικός, έπαιζε video games και ειδικά το παιχνίδι Call of Duty, ένα πολύ δημοφιλές πολεμικό παιχνίδι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 18χρονος, πριν ξεκινήσει για το σχολείο, πυροβόλησε τη γιαγιά του, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο έφηβος δολοφόνος επέστρεψε στο σχολείο του, εκεί από όπου αποφοίτησε και ο ίδιος λίγους μήνες πριν βρει δουλειά στο ταχυφαγείο Wendy’s σε εκπτωτικό χωριό του Ουβάλντε.

Ο δράστης του μακελειού, Σαλβαντόρ Ράμος.

Ράμος αγόρασε τα όπλα σαν δώρο για τα 18α γενέθλιά του. Στο Τέξας τα 18 είναι η κατώτατη νόμιμη ηλικία για την αγορά όπλων, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η νέα νομοθεσία προβλέπει ότι οι 18 έως 21 ετών μπορούν να αγοράζουν όπλα αν έχουν δικαστική απόφαση για την προστασία τους, καθώς θεωρούνται ότι βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας ενδοοικογενειακής βίας, παρενόχλησης, εκπόρνευσης ή σeξουαλικής εκμετάλλευσης.

Στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, οι φωτογραφίες με όπλα τραβούσαν την προσοχή. Ο Γερουσιαστής του Τέξας Ρολάντ Γκουτιέρεζ επιβεβαιώνει την πληροφορία.

Ο 18χρονος βύθισε για ακόμη μια φορά τις ΗΠΑ στον διαρκώς επανερχόμενο εφιάλτη των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων μέσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο Σαλβαντόρ Ράμος δολοφόνησε τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς “με βάρβαρο και παράλογο τρόπο” μέσα στο σχολείο, στην πόλη Ουβάλντε, δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πριν από μόλις τρεις ημέρες, ο μακελάρης είχε “ανεβάσει” στο Instagram σε λογαριασμό με το όνομα “salv8dor ” τη φωτογραφία από δύο τουφέκια τύπου AR15.

Η σελίδα TikTok του Ράμος έχει μόνο μία ανάρτηση – ένα κλιπ ενός παιχνιδιού για κινητά του Subway Surfers. Το βιογραφικό κάτω από την φωτογραφία του προφίλ του γράφει: “Τα παιδιά να φοβούνται”.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου του Ουβάλντε θα ξεκινούσαν αύριο τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο Άντριαν Μέντες, μάνατζερ στο Wendy’s, είπε ότι ο Ράμος ήταν “ήσυχος και δεν συναναστρεφόταν με τους άλλους υπαλλήλους”, ενώ σημείωσε πως δεν τον γνώριζε σε προσωπικό επίπεδο και δεν τον έβλεπε τις περισσότερες φορές επειδή ήταν σε διαφορετικές βάρδιες.

Ο Ράμος εργαζόταν από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα ή τις 5 το απόγευμα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, και εργαζόταν ήδη εκεί όταν ξεκίνησε ο Μέντες τον Φεβρουάριο.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.