Σeξ: Τι είναι το «stealthing» και γιατί μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και εγκληματική ενέργεια;

April 26, 2022


Stealthing στο σeξ είναι η κίνηση που κάνει ο άνδρας κατά τη διάρκεια της επαφής, με την οποία βγάζει το προφuλακτικό, (που είχε φορέσει μπροστά στα μάτια της γυναίκας) χωρίς η σύντροφος του να το κατ…

...αλάβει. Η πράξη συνεχίζεται χωρίς προφuλακτικό και η γυναίκα νομίζει ότι ο άνδρας το φοράει ακόμη.Διαβάστε επίσης: Δώστε προσοχή: 6+1 αφροδισιακά τρόφιμα που θα απογειώσουν τις επιδόσεις σας!Είναι μια ύπουλη τακτική που κάνουν συνήθως κάποιοι εραστές εν αγνοία της γυναίκας...

Stealthing στο σeξ είναι η κίνηση που κάνει ο άνδρας κατά τη διάρκεια της επαφής, με την οποία βγάζει το προφuλακτικό, (που είχε φορέσει μπροστά στα μάτια της γυναίκας) χωρίς η σύντροφος του να το καταλάβει. Η πράξη συνεχίζεται χωρίς προφuλακτικό και η γυναίκα νομίζει ότι ο άνδρας το φοράει ακόμη.

Διαβάστε επίσης: Δώστε προσοχή: 6+1 αφροδισιακά τρόφιμα που θα απογειώσουν τις επιδόσεις σας!

Είναι μια ύπουλη τακτική που κάνουν συνήθως κάποιοι εραστές εν αγνοία της γυναίκας η οποία έχει πολλές επιπτώσεις όπως αυτήν της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή ακόμη χειρότερο να κολλήσει η γυναίκα κάποια ασθένεια όπως κάποιο σeξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα – με την επαφή – χωρίς να το γνωρίζει.

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε από την Αμερικάνικη Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη μια στις 10 γυναίκες (12%) ηλικίας 21 με 30 ετών έχουν δηλώσει ότι έχουν πέσει θύματα stealthing από τους ερωτiκούς τους συντρόφους.

Στην Αυστραλία δε, σε έρευνα του πανεπιστημίου Monash, διαπιστώθηκε ότι μια στις 3 γυναίκες και ένας στους 5 άνδρες που κάνουν σeξ με άνδρες έχουν πέσει θύματα αυτής της ύπουλης πρακτικής.

σeξ-προφuλακτικα

Stealthing

Ο όρος έγινε ευρέως γνωστός το 2015, όταν η συγγραφέας Μόνικα Ταμ με άρθρο της στον Guardian είχε περιγράψει το περιστατικό που της συνέβαινε επί μακρόν με τον σύντροφο της με τον τίτλο «Ο φίλος μου σχεδόν με βίασε».

Δυο χρόνια μετά η δικηγόρος Αλεξάνδρα Μπρόντσκι δημοσίευσε στο Columbia Journal of Gender and Law, την έρευνα της για το Stealthing, στην οποία μεταξύ άλλων έγραφε: «Πως πρόκειται για μία κοινή πρακτική ανάμεσα σε νέους ανθρώπους που είναι ενεργοί σeξουαλικά»

Μάλιστα στην έρευνα της είχε τονίσει πως πρόκειται αν όχι για βιασμό, σίγουρα για μια μορφή κακοποίησης και κακομεταχείρισης η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται σε κάποιον νόμο.

σeξ-προφuλακτικα

Εκτός από τις σωματικές επιπτώσεις που αναφέραμε, μεγάλες είναι οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της γυναίκας που πέφτει θύμα stealthing. Έτσι μπορεί να έχουν συναινέσει στην σeξουαλική πράξη αλλά αυτή να γίνει με χρήση προφuλακτικού και αυτό δεν συμβαίνει. Νιώθουν προδομένες και με κλονισμένο το συναίσθημα της εμπιστοσύνης.

Δυστυχώς το stealthing αποτελεί μια ύπουλη μορφή κακοποίησης της γυναίκας αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχτεί στα δικαστήρια. Για το λόγο αυτόν πολλές γυναίκες δεν το καταγγέλλουν καν.

Με νόμο η Αυστραλία πάντως αναγνώρισε τη συγκεκριμένη πράξη ως βιασμό και περιγράφεται ως μια «πράξη η οποία προκαλεί βλάβη τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή των θυμάτων».

Το ίδιο συνέβη και στην Πολιτεία της Καλιφόρνια όπου σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου «Η μη συναινετική αφαίρεση του προφuλακτικού κατά τη διάρκεια της ερωτiκής πράξης, είναι όχι μόνο ανήθικη, αλλά και παράνομη»

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.