Άσχημη εξέλιξη από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Ανεμοστρόβιλοι και χιόνι εν όψει…»

April 17, 2024


Καιρός: Για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από την Παρασκευή (19/4), προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.Σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος, αναφέρει πως το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει χαλάζι, κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους και θυελλώδεις ανέμους. Την ίδια ώρα, 24ωρη «δίνη» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Σαρώνει ραγδαία τη χώρα – Ακόμη και χιόνια…»Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σ…

...αρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί κοντά στον κόλπο της Γένοβα και καθώς αυτό θα κινηθεί ανατολικά θα επηρεάσει αύριο Πέμπτη την Ιταλία ενώ μέσα στην Παρασκευή θα σαρώσει τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά...

Καιρός: Για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από την Παρασκευή (19/4), προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος, αναφέρει πως το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει χαλάζι, κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους και θυελλώδεις ανέμους. Την ίδια ώρα, 24ωρη «δίνη» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Σαρώνει ραγδαία τη χώρα – Ακόμη και χιόνια…»

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί κοντά στον κόλπο της Γένοβα και καθώς αυτό θα κινηθεί ανατολικά θα επηρεάσει αύριο Πέμπτη την Ιταλία ενώ μέσα στην Παρασκευή θα σαρώσει τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Στο γραφικό που ακολουθεί σημειώνουμε με το πορτοκαλί βέλος την πορεία που αναμένεται να ακολουθήσει αυτό το σύστημα χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων το οποίο στους χάρτες μας συμβολίζεται με το γράμμα “Χ”.

Το χρονικό διάστημα που εκτιμούμε ότι θα απασχολήσει τη χώρα μας τοποθετείται από το μεσημέρι περίπου της Παρασκευής και μέχρι περίπου αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Τα προγνωστικά στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουμε στη διάθεσή μας δίνουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια.

Ταυτόχρονα η αστάθεια που θα συνοδεύει αυτό το κύμα κακοκαιρίας είναι ικανή να δημιουργήσει τον ακραίο καιρό, που σημαίνει ότι είναι δυνατόν τα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλάζι, έντονους κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους, θυελλώδεις ανέμους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.