Άνδρας με σπαθί στο Λονδίνο τραυμάτισε δύο αστυνομικούς και περαστικούς

April 30, 2024


Φόβος και τρόμος σκορπίστηκε στους δρόμους του Λονδίνου, κοντά σε σταθμό του μετρό στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, όταν ένας άντρας επιτέθηκε με σπαθί σε περαστικούς και αστυνομικούς.Σύμφωνα με το SkyNews, ο 36χρονος άνδρας έριξε ένα όχημα σε ένα σπίτι, προτού τραυματίσει όποιον βρήκε μπροστά του. Δείτε επίσης: Ουκρανία: Η Ρωσία βομβάρδισε το «Κάστρο του Χάρι Πότερ» – 5 νεκροί και 28 τραυματί…

...εςΟ 36χρονος φέρεται να επιτέθηκε σε περαστικούς και σε δύο αστυνομικούς πριν τελικά συλληφθεί.Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για το περιστατικό λίγο πριν από τις 7 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα). Ο σταθμός του μετρό Hainault στο βορειοανατολικό Λονδίνο έκλεισε από την αστυνομία μετά το...

Φόβος και τρόμος σκορπίστηκε στους δρόμους του Λονδίνου, κοντά σε σταθμό του μετρό στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, όταν ένας άντρας επιτέθηκε με σπαθί σε περαστικούς και αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το SkyNews, ο 36χρονος άνδρας έριξε ένα όχημα σε ένα σπίτι, προτού τραυματίσει όποιον βρήκε μπροστά του.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Η Ρωσία βομβάρδισε το «Κάστρο του Χάρι Πότερ» – 5 νεκροί και 28 τραυματίες

Ο 36χρονος φέρεται να επιτέθηκε σε περαστικούς και σε δύο αστυνομικούς πριν τελικά συλληφθεί.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για το περιστατικό λίγο πριν από τις 7 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα). Ο σταθμός του μετρό Hainault στο βορειοανατολικό Λονδίνο έκλεισε από την αστυνομία μετά το περιστατικό.

Οι αξιωματικοί δήλωσαν ότι δεν αναζητούν άλλους υπόπτους και ότι η επίθεση «δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια».

Όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες, πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση, λέει η Υπηρεσία ασθενοφόρων.

Τι είπε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ τοποθετήθηκε με ανάρτησή του για την αιματηρή επίθεση χαρακτηρίζοντας το συμβάν «σοκαριστικό».

«Οι σκέψεις μου είναι με τους πληγέντες και τις οικογένειές τους».

«Τέτοια βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ τοποθετήθηκε με ανάρτησή του για την αιματηρή επίθεση χαρακτηρίζοντας το συμβάν «σοκαριστικό». «Οι σκέψεις μου είναι με τους πληγέντες και τις οικογένειές τους». «Τέτοια βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail, κάτοικοι δήλωσαν ότι ξύπνησαν από «πολλές φωνές», «διαπεραστικές κραυγές» και είδαν έναν άνδρα «καλυμμένο με αίμα» έξω από τα σπίτια τους.

Το βρετανικό μέσο επισημαίνει ότι δύο αστυνομικοί και ένας κάτοικος έχουν τραυματιστεί από τον δράστη με το σπαθί.

Άνθρωποι εθεάθησαν να συγκεντρώνονται στον δρόμο έξω από τον σταθμό του μετρό Hainault και ένα ελικόπτερο να κάνει κύκλους από πάνω.

Ένας άνδρας που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης δήλωσε ότι «αγωνιούσε» να επιστρέψει στο σπίτι του αφού έμαθε τι συνέβαινε.

«Καθώς περπατούσα προς τον σταθμό, είδα ένα ασθενοφόρο να κατευθύνεται προς τη σκηνή και ένα άλλο να φεύγει. Ο δρόμος είχε κλείσει εκατέρωθεν της εισόδου του σταθμού και όλες οι μετακινήσεις στην περιοχή είχαν ανασταλεί. Ένα ελικόπτερο έκανε κύκλους γύρω από την περιοχή» είπε.

Ένας άλλος δήλωσε: «Υπήρχε τουλάχιστον ένας άνδρας πεσμένος σε μια λίμνη αίματος».

Συντετριμμένος ο δήμαρχος του Λονδίνου

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, δήλωσε «απολύτως συντετριμμένος» από την επίθεση. Ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν πρόσθετες περιπολίες στην περιοχή.

«Οι αστυνομικοί και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έδειξαν τον καλύτερο εαυτό της

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.