Πονούσε ο αυχένας του και πήγε στον γιατρό για εξετάσεις – Όταν όμως είδε τις ακτινογραφίες, τον έπιασε τρόμος…

March 31, 2021

Κινητό: O Dr. Kenneth Hansraj είναι εμπειρογνώμων για θέματα του νωτιαίου μυελού. Τα τελευταία χρόνια ανακάλυψε κάτι ανησυχητικό ανάμεσα σε αρκετούς ασθενείς του και σοκαρίστηκε. Παρατήρησε ένα συγκεκριμένο μοτίβο και άρχισε να το ερευνά. Δημοσίευσε την έρευνα του και τα ευρήματα είναι πραγματικά ανησυχητικά. Περνάμε σχεδόν 4 ώρες τη μέρα σκυμμένοι πάνω από το λάπτοπ ή το κινητό μας.

Αλλά οι έφηβοι περνάνε περίπου 5.000 ώρες στέλνοντας μηνύματα στο κινητό και σερφάροντας στο διαδίκτυο. Η καμπουριασμένη στάση με το κεφάλι σκυμμένο πάνω από την οθόνη οδηγεί σε ένα αναπάντεχο πρόβλημα το οποίο αποκαλείται “texting neck” και είναι μια πάθηση που προκαλεί έντονο και συνεχή πόνο στον λαιμό. Ωστόσο δείτε και ποια κινητά έχουν μεγαλύτερη ακτινοβολία.

Ο πόνος εμφανίζεται όταν η φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης λυγίζει για πολλή ώρα. Ο λαιμός κανονικά λυγίζει περίπου 40 μοίρες μπροστά. Μια νεαρή ασθενής που εξέτασε ο Dr. Hansraj είχε μια σοκαριστική παραμόρφωση: λόγω του ότι έσκυβε συνεχώς το κεφάλι της, η σπονδυλική της στήλη άρχισε να λυγίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση!

Πονούσε ο αυχένας του και πήγε στον γιατρό για εξετάσεις - Όταν όμως είδε τις ακτινογραφίες, τον έπιασε τρόμος…

Κανονικά παίρνει χρόνια για να αναπτυχθεί μια τέτοια παραμόρφωση και συμβαίνει κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες. Αλλά λόγω του εθισμού στο κινητό, τα παιδιά και οι έφηβοι είναι πιο επιρρεπή, αφού τα οστά τους είναι λιγότερο ανεπτυγμένα και σκεβρώνουν πιο εύκολα.

Πέρα από τον έντονο πόνο στην πλάτη και τον λαιμό, αυτή η πάθηση προκαλεί σφοδρές ημικρανίες, λαχάνιασμα και μούδιασμα στα χέρια. Υπάρχουν προληπτικά μέτρα που μπορεί να πάρει κανείς για να αποφύγει τις φυσιοθεραπείες. Είναι σημαντικό να κινείστε περισσότερο.

Για να μειώσετε την πίεση που δέχεται η πλάτη σας, βοηθά να κρατάτε απλά το κινητό μπροστά στο πρόσωπο σας με την πλάτη ίσια, αντί να κοιτάτε προς τα κάτω. Είναι εύκολο! Η τεχνολογία μπορεί να είναι απίθανη, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς την χρησιμοποιούμε. Είναι καλό να γνωρίζουμε τους κινδύνους αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.

Πονούσε ο αυχένας του και πήγε στον γιατρό για εξετάσεις

Credit: hefty.co

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.