Καραμανλής για Τέμπη: «Είμαι στη διάθεση των αρχών – Δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

March 29, 2024


Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, μια μέρα μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που κατατέθηκε στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ για την τραγωδία των Τεμπών.Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: «Αιχμές» κατά Καραμανλή – «Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την ασυλία του» (video)«Ήταν συνειδητή επιλογή να μείνω μακριά από τα ΜΜΕ μετά την τραγωδία. Αμέ…

...σως μετά το γεγονός βρεθήκαμε εγώ και ο πρωθυπουργός στον τόπο του δυστυχήματος. Εγώ έδωσα αμέσως την παραίτησή μου από την πρώτη μέρα. Σκύβω με απόλυτο σεβασμό πάνω στα θύματα και στους ανθρώπους που ήταν εκεί, όπως και στους συγγενείς τους. Απόλυτος σεβασμός στα θύματα σημαίνει...

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, μια μέρα μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που κατατέθηκε στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ για την τραγωδία των Τεμπών.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: «Αιχμές» κατά Καραμανλή – «Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την ασυλία του» (video)

«Ήταν συνειδητή επιλογή να μείνω μακριά από τα ΜΜΕ μετά την τραγωδία. Αμέσως μετά το γεγονός βρεθήκαμε εγώ και ο πρωθυπουργός στον τόπο του δυστυχήματος. Εγώ έδωσα αμέσως την παραίτησή μου από την πρώτη μέρα. Σκύβω με απόλυτο σεβασμό πάνω στα θύματα και στους ανθρώπους που ήταν εκεί, όπως και στους συγγενείς τους. Απόλυτος σεβασμός στα θύματα σημαίνει συνειδητή αποχή, από το να εκμεταλλευόμαστε τον ανθρώπινο πόνο. Απόλυτος σεβασμός δεν είναι μόνο να θυμόμαστε τα θύματα, να σεβόμαστε τον πόνο αυτών των ανθρώπων», είπε αρχικά ο πρώην υπουργός μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Σεβασμός είναι, επίσης, να μη βγαίνουν κάποιοι άνθρωποι που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε, να κάνουν όχι απλά συνειδητή εκμετάλλευση, αλλά εργαλειοποίηση. Έχουν ακουστεί πράγματα το τελευταίο έτος που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», πρόσθεσε.

«Έχω την πολιτική ευθύνη – Δε θα πετάξω την μπάλα στην εξέδρα»

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το εάν έχει κάποια ευθύνη για το δυστύχημα απάντησε μεταξύ άλλων πως «έχω την πολιτική ευθύνη, και γι’ αυτό παραιτήθηκα αμέσως», δηλώνοντας «πως δεν θα πετάξω την μπάλα στην εξέδρα».

«Δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία», επανέλαβε.

«Είμαι πάντα στη διάθεση όλων των Αρχών να δώσω εξηγήσεις. Ακούω όμως το εξής παράλογο. Με κατηγορούν δίχως να υπάρχουν κατηγορίες», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

«Έχω δώσει εξηγήσεις για την 717. Κατηγορούμαι για αντιφατικά πράγματα. Η τηλεδιοίκηση είναι ένα σύστημα που πρέπει να είναι έτοιμο το 2030. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή οδηγία. Η σύμβαση παρελήφθη διαλυμένη και αυτήν με χίλια ζόρια καταφέραμε να την τελειώσουμε, δυστυχώς τρεις μήνες μετά το δυστύχημα. Κανείς με βεβαιότητα δεν μπορεί να πει αν θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για την υποψηφιότητά του στις Σέρρες και του γονείς των θυμάτων

Για την απόφαση να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις Σέρρες: «Εγώ στην πολιτική δεν μπήκα στα 20, μπήκα στα 40. Δεν είναι αυτοσκοπός για εμένα η πολιτική. Αποφάσισα να πάω στους συμπολίτες μου και να βγάλουν αυτοί την ετυμηγορία. Είμαστε σε μια δημοκρατία».

Για το εάν είναι έτοιμος να συναντηθεί με τους συγγενείς των θυμάτων: «Είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον οποιονδήποτε. Στην εξεταστική επιτροπή με ρώτησαν αυτό και απάντησα πως εγώ εάν ήμουν στη θέση τους δεν θα ήθελα να συναντηθώ με κάποιον που είχε τη γενικότερη εποπτεία. Κάποιοι γονείς με πήραν τηλέφωνο και μίλησα μαζί τους».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.