4 + 1 μύθοι για το σeξ που πρέπει να πάψετε να πιστεύετε

February 20, 2022


Η πληροφόρηση που έχουμε για το σeξ είναι τεράστια αλλά όχι πάντα η σωστή. Μπορεί να έχεις ακούσει διάφορες θεωρίες οι οποίες στο τέλος καταλήγουν να είναι απλοί μύθοι.Πολλά απ’ όσα πιστεύεις, δηλαδή,…

... ενδεχομένως δεν έχουν καμία βάση.Ο Δρ. Άαρον Κάρολ από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, μάλιστα, αποκάλυψε συνηθισμένες απορίες γύρω από το σeξ, οι οποίες αποτελούν μερικούς από τους πιο γνωστούς μύθους.Οι μύθοι γύρω από το σeξ1. Το «φυσιολογικό» μέγεθος δεν είναι 17 εκατοστά, όπως...

Η πληροφόρηση που έχουμε για το σeξ είναι τεράστια αλλά όχι πάντα η σωστή. Μπορεί να έχεις ακούσει διάφορες θεωρίες οι οποίες στο τέλος καταλήγουν να είναι απλοί μύθοι.

Πολλά απ’ όσα πιστεύεις, δηλαδή, ενδεχομένως δεν έχουν καμία βάση.

Ο Δρ. Άαρον Κάρολ από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, μάλιστα, αποκάλυψε συνηθισμένες απορίες γύρω από το σeξ, οι οποίες αποτελούν μερικούς από τους πιο γνωστούς μύθους.

σeξ μύθοι

Οι μύθοι γύρω από το σeξ

1. Το «φυσιολογικό» μέγεθος δεν είναι 17 εκατοστά, όπως έχει καταγραφεί σε μελέτες που βασίστηκαν σε προσωπικές αναφορές – αλλά κυμαίνεται μεταξύ 12,5 και 14 εκατοστών

2. Οι άνδρες που έχουν πολλές μέρες να κάνουν σeξ δεν παράγουν σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα σπέρματος

3. Το σeξ δεν είναι καλή γuμναστική, καθώς δε διαρκεί αρκετά ώστε να κάψουμε πολλές θερμίδες

4. Οι άνδρες δε σκέφτονται το σeξ κάθε 7 δευτερόλεπτα

5. Και οι γυναίκες μπορεί να φτάσουν σε οpγασμό κατά τη διάρκεια της νύχτας

Τα αφροδισιακά φαγητά των αρχαίων Ελλήνων – Οι τροφές που τους βοηθούσαν να έχουν διάρκεια στο σ@ξ

Συγκεκριμένες τροφές που ανεβάζουν την λίμπιντο, την επιθυμία και την αντοχή στο σ@ξ χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες. Παράλληλα, σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη έως την Αίγυπτο και την Κίνα, το σ@ξ κατείχε ιδιαίτερη θέση. Όπως τεκμηριώνεται οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν πάντα έτοιμοι για σ@ξ.

Ο Ιπποκράτης αναφέρει τις φακές ως μια τροφή που μπορεί να κρατήσει έναν άντρα ικανό σε μεγάλη ηλικία, και μαζί του συμφωνούσε ο Αριστοτέλης. Ο Πλούταρχος πάλι πρότεινε την φασολάδα ως φαγητό που αυξάνει την λίμπιντο. Η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου, αναφέρει στο βιβλίο της «Πολύτιμες Αρχαίες Αφροδισιακές Συνταγές», μερικές από τις τροφές που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες ως αφροδισιακές.

Μεταξύ τους είναι φαγώσιμοι βολβοί που οι αρχαίοι πρόγονοί μας τους μαγείρευαν με διάφορους τρόπους και τους έτρωγαν με σαλάτα, η οποίες περιείχαν μέλι και σουσάμι, δυο τροφές που επίσης αυξάνουν τη λίμπιντο. Το σκόρδο είναι ίσως το πιο γνωστό αφροδισιακό που χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα. Την εποχή του Ομήρου αναφέρεται πως οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν σκόρδο καθημερινά.

 Οι τροφές βοηθούσαν  τους Αρχαίους Έλληνες να έχουν διάρκεια στο σ@ξ

Τα μανιτάρια επίσης θεωρούνταν αφροδισιακά, με τις τρούφες να είναι στην κορυφή. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται τα κρεμμύδια, ο σταφυλίνος και τα πράσα.

Από την άλλη, ο Ιπποκράτης πίστευε πως η μέντα κούραζε το σώμα και περιόριζε της τη στύση. Μαζί του όμως δεν συμφωνούσαν όλοι, αφού ο Αριστοτέλης είχε συμβουλεύσει τον Μέγα Αλέξανδρο να μην δίνει στους στρατιώτες του να πίνουν αφέψημα μέντας, αφού το θεωρούσε ως ένα πολύ δυνατό αφροδισιακό.

Το σέλινο ανήκει στην ίδια κατηγορία, αφού κάποιοι στην αρχαία Ελλάδα το απέφευγαν συνδυάζοντάς το με τον θάνατο, αλλά ο Όμηρος στην «Οδύσσεια» το αναφέρει ως μια τροφή που ανεβάζει κατακόρυφα το πάθος.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.