Μαλώνεις συνεχώς με τη σχέση σου; Έτσι θα την σώσεις

January 18, 2022


Σύμφωνα με ψυχολόγους, υπάρχουν περίπου 10 λόγοι για τους οποίους οι σχέσεις αποτυγχάνουν. Αυτοί οι λόγοι περιλαμβάνουν ζητήματα εμπιστοσύνης, ανεκπλήρωτες προσδοκίες και συμβατότητα. Το να τσακώνεστε…

... συχνά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια ενοχλητική σχέση.Ωστόσο, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, θα μπορούσε να τερματίσει εντελώς τη σχέση. Ενώ ο τσακωμός σε μια σχέση είναι φυσιολογικός, υπάρχουν τρόποι να σταματήσετε να τσακώνεστε και να χειρίζεστε τη σύγκρουσή σας με ισότητα...

Σύμφωνα με ψυχολόγους, υπάρχουν περίπου 10 λόγοι για τους οποίους οι σχέσεις αποτυγχάνουν. Αυτοί οι λόγοι περιλαμβάνουν ζητήματα εμπιστοσύνης, ανεκπλήρωτες προσδοκίες και συμβατότητα. Το να τσακώνεστε συχνά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια ενοχλητική σχέση.

Ωστόσο, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, θα μπορούσε να τερματίσει εντελώς τη σχέση. Ενώ ο τσακωμός σε μια σχέση είναι φυσιολογικός, υπάρχουν τρόποι να σταματήσετε να τσακώνεστε και να χειρίζεστε τη σύγκρουσή σας με ισότητα και κατανόηση. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ ποια είναι τα 5 στάδια μιας σχέσης που όλα τα ζευγάρια περνάνε.

Η καλή μάχη απαιτεί χρόνο και δέσμευση για να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος ανεξάρτητα από το τι είναι. Εάν βρίσκεστε σε μια σχέση όπου τσακώνεστε περισσότερο από το να διασκεδάζετε με τον άλλον, να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν τρόποι να σταματήσετε να τσακώνεστε και να απολαμβάνετε ο ένας τον άλλον περισσότερο.

Εάν έχετε βαρεθεί να τσακώνεστε με τον άλλον σας, εδώ είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το σταματήσετε πριν χειροτερέψει.

Αποφύγετε την άμυνα

Είναι φυσιολογικό και φυσικό να θέλετε να γίνετε αμέσως αμυντικοί όταν ξεσπά μια μάχη. Μπορεί να νιώσετε ότι σας επιτέθηκαν, σας αδικούν ή σας κατηγορούν για κάτι που δεν κάνατε. Το να παίρνετε την κριτική ή τις δηλώσεις από τον σύντροφό σας ως προσωπικές, το μόνο που κερδίζετε είναι να ρίχνετε λάδι στη φωτιά.

Όμως, η αντικειμενική αξιολόγηση της κατάστασης είναι η καλύτερη πορεία. Είπατε ή κάνατε κάτι που τους πλήγωσε; Εάν ναι, εργαστείτε για να το κάνετε σωστά.

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη συγγνώμη, τη διόρθωση αυτού που συνέβη ή απλώς να ρωτήσετε πώς μπορείτε να το διορθώσετε. Συχνά, δεν αφορά εσάς ως άτομο, αλλά το τι συνέβη. Να είστε δεκτικοί σε αυτό που έχει να πει ο άλλος και να το εσωτερικεύσετε, κάνοντας ερωτήσεις εάν χρειάζεται.

Απομακρυνθείτε από την κατάσταση για να χαλαρώσετε

Συχνά κατά τη διάρκεια ενός καυγά, οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας μπορούν να γίνουν θολές ή παράλογες. Ο αγώνας σε αυτή τη νοοτροπία προκαλεί περισσότερη συζήτηση, καθώς συνήθως λέμε πράγματα που δεν εννοούμε πραγματικά.

Εάν το επιχείρημα γίνει πολύ έντονο, απομακρυνθείτε για λίγο και ανακτήστε την προοπτική σας. Αφήστε το μυαλό σας να ηρεμήσει κάνοντας μια βόλτα ή περνώντας λίγο χρόνο μόνοι σας. Συνήθως, μπορείτε να προσεγγίσετε τη σύγκρουση με μια ανανεωμένη στάση μόλις καθαρίσετε το κεφάλι σας.

Μαλώνεις συνεχώς με τη σχέση σου; Να τι πρέπει να κάνεις

Στον ψηφιακό μας κόσμο, μπορούμε να σκεφτόμαστε πριν στείλουμε μήνυμα δίνοντάς μας την ευκαιρία να ελέγξουμε τη συνομιλία μας. Αλλά δεν διαβάζουν όλοι τα κείμενα και τους τόνους με τον ίδιο τρόπο, και ο σύντροφός σας θα μπορούσε να βγάζει αυτό που «λέτε» εντελώς εκτός πλαισίου, ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερες μάχες.

Όταν οι άνθρωποι τσακώνονται πρόσωπο με πρόσωπο, η γλώσσα του σώματος είναι πιο ξεκάθαρη και είναι πιο εύκολο να πιάσεις τον φωνητικό τόνο. Εάν ένα επιχείρημα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ή έντονο, τα μεγάλα, μακροσκελής μηνύματα κειμένου είναι δύσκολο να πληκτρολογηθούν και είναι καλύτερο να συζητηθούν αυτοπροσώπως.

Δημιουργήστε όρια για έναν αγώνα

Οι τσακωμοί γίνονται ακατόρθωτοι όταν επιτίθεται στον χαρακτήρα του ατόμου αντί στο ίδιο το πρόβλημα. Οι βρισιές, οι φωνές ο ένας για τον άλλον και η αποφυγή του πραγματικού προβλήματος μπορούν όλα να αυξηθούν και ο αγώνας να γίνει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος.

Καθίστε με τον σύντροφό σας και συζητήστε κάποια όρια για όταν τσακώνεστε. Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να μιλήσει πρώτα με σεβασμό χωρίς να φωνάζει ή να του φωνάζουν. Αυτές οι καταστροφικές συμπεριφορές σας ανακατευθύνουν από το ζήτημα που χρειάζεται προσοχή και δημιουργούν έναν μη ασφαλή χώρο για να αισθανθείτε ότι ακούγεστε και αποδέχεστε ο ένας τον άλλον.

Μαλώνεις συνεχώς με τη σχέση σου; Να τι πρέπει να κάνεις

Θυμηθείτε γιατί είστε στη σχέση

Αν και η φάση του μήνα του μέλιτος της σχέσης σας μπορεί να μειώνεται ή να έχει τελειώσει τελείως, δεν σημαίνει ότι είναι χαμένη υπόθεση. Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν επιτυχημένες, βαθιά ικανοποιητικές σχέσεις πολύ αφότου άρχισαν να βγαίνουν για πρώτη φορά ή μετά τα πρώτα χρόνια του γάμου.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι θυμήθηκαν γιατί είναι στη σχέση και τι αγαπούν στον σύντροφό τους. Συνειδητοποίησαν ότι η ζωή τους είναι καλύτερη μεταξύ τους παρά χωρίς. Αν και ο καθένας έχει τις αποσκευές του και τα προσωπικά του προβλήματα, είναι καλό να θυμόμαστε και αυτό δίνει στη σχέση κάτι για να παλέψει.

Φροντίστε τη σύγκρουση το συντομότερο δυνατό

Τα ζευγάρια που αφήνουν τα προβλήματα να ενταθούν χωρίζουν νωρίτερα από αυτά που προσεγγίζουν γρήγορα τη σύγκρουση. Το να μην μιλάμε και να αφήνουμε τα συναισθήματά μας να σιγοβράζουν, δημιουργεί ανείπωτη δυσαρέσκεια ή πικρία που θα μπορούσαν να διαποτίσουν τη σχέση.

Αυτό είναι επιζήμιο, ειδικά αν ο άλλος σύντροφος δεν το ξέρει. Το να ξεκαθαρίζουμε τα συναισθήματά μας ή τα ζητήματά μας και να τα λέμε όλα στο τραπέζι μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα, ώστε να μην βαραίνει τίποτα το μυαλό μας σε όλη τη διάρκεια της σχέσης.

Σκεφτείτε τη Θεραπεία

Εάν ο καυγάς φαίνεται πολύ δύσκολος να τον αντιμετωπίσετε μόνοι σας ή αισθάνεστε χαμένοι, σκεφτείτε τη θεραπεία ζευγαριών.

Τα ζευγάρια που επιλέγουν να λάβουν θεραπεία μπορούν να μάθουν να σχετίζονται και να κατανοούν καλύτερα ο ένας τον άλλον και τον εαυτό τους. Η θεραπεία σάς δίνει την ευκαιρία σε ένα τρίτο μέλος να κρυφοκοιτάξει τη σχέση σας και να εντοπίσει προβληματικούς τομείς που μπορεί να παραβλέψετε.

Ένας καλός θεραπευτής παρέχει πρακτικά βήματα για να εργαστεί για την ειρήνη στη σχέση σας. Μπορούν να προσφέρουν τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε επιχειρήματα και διαφωνίες. Η θεραπεία ζεύγους είναι μια υπέροχη διέξοδος για να εκφράσετε τις σκέψεις σας.

Λάβετε υπόψη σας, ότι η θεραπεία πηγαίνει αμφίδρομα. Ενώ ο θεραπευτής ή ο σύμβουλος στοχεύει να σας παράσχει εποικοδομητική ανατροφοδότηση, δεν λειτουργεί εκτός εάν και οι δύο δεσμευτείτε να σώσετε τη σχέση.

Πάρτε λίγο χρόνο χωριστά

Το άγχος της ζωής μας μπορεί να εισχωρήσει στις σχέσεις μας. Μπορεί να είναι πράγματα εκτός της σχέσης σας που σας προκαλούν άγχος.

Σκεφτείτε να αφιερώσετε για λίγο χρόνια χώρια ο ένας από τον άλλον. Θα μπορούσε να είναι ένα Σαββατοκύριακο μόνος ή με φίλους απλώς για να απολαύσετε κάποιο μέρος ή κάτι που αγαπάτε.

Ενθαρρυνθείτε σε στιγμές που τα ζευγάρια πρέπει να περνούν χρόνο χωριστά. Αυτό μπορεί να είναι για διάφορους λόγους εντελώς ατομικούς για το ζευγάρι. Δεν είναι απαραίτητα σημάδι ότι η σχέση έχει πρόβλημα.

Ωστόσο, ο χρόνος μακριά σας προσφέρει μια διαφορετική οπτική για τη σχέση σας. Εάν επιστρέψετε πιστεύοντας ότι η σχέση έχει τελειώσει, συζητήστε το με τον σύντροφό σας.

Πηγή: ourrelationship.com

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.