Επιβατικό αεροσκάφος της Azerbaijan Airlines συνετρίβη κοντά στην πόλη Ακτάου στο Καζακστάν, με 62 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος, ανακοίνωσαν οι Aρχές του Καζακστάν, προσθέτοντας ότι 27 άτομα επέζησαν. Οι επιζώντες, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, νοσηλεύονται σε κοντινό νοσοκομείο.Σοκαριστικό βίντεο από τη συντριβή έδειχνε το αεροπλάνο να τυλίγεται στις φλόγες καθώς έπεφτε στο έδαφος …
Επιβατικό αεροσκάφος της Azerbaijan Airlines συνετρίβη κοντά στην πόλη Ακτάου στο Καζακστάν, με 62 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος, ανακοίνωσαν οι Aρχές του Καζακστάν, προσθέτοντας ότι 27 άτομα επέζησαν. Οι επιζώντες, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, νοσηλεύονται σε κοντινό νοσοκομείο.
Σοκαριστικό βίντεο από τη συντριβή έδειχνε το αεροπλάνο να τυλίγεται στις φλόγες καθώς έπεφτε στο έδαφος και στη συνέχεια να υψώνεται πυκνός μαύρος καπνός. Αιμόφυρτοι και μελανιασμένοι επιβάτες φαίνονταν να παραπατούν από ένα κομμάτι της ατράκτου που είχε παραμείνει άθικτο.
Περισσότεροι από 50 διασώστες είχαν σπεύσει στο σημείο και είχαν καταφέρει να σβήσουν την πυρκαγιά που είχε προκληθεί στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους.
New video shows plane carrying 72 people crashing near Aktau Airport in Kazakhstan. At least 10 survivors pic.twitter.com/SKGdc1vqFa
— BNO News (@BNONews) December 25, 2024
«Ένα αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μπακού-Γκρόζνι συνετρίβη κοντά στην πόλη Ακτάου. Ανήκει στην Azerbaijan Airlines», ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών του Καζακστάν στο Telegram.
Το υπουργείο Μεταφορών του Καζακστάν δήλωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 62 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος.
Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι το αεροπλάνο πετούσε από το Μπακού στο Γκρόζνι της Τσετσενίας, αλλά είχε αλλάξει πορεία λόγω ομίχλης στο Γκρόζνι.
Οι αρχές του Καζακστάν δήλωσαν ότι άρχισαν να εξετάζουν τι είχε συμβεί, εξετάζοντας πιθανές εξηγήσεις, όπως τεχνικό πρόβλημα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Δείτε και αυτά