Χαμογελά ξανά η 20χρονη τετραπληγική Ραφαέλα: Ένα ατύχημα στο τραμπολίνο την καθήλωσε στα 8 της – Οι σπουδές και η νέα ζωή της

December 6, 2023


Χαμογελά ξανά η 20χρονη τετραπληγική Ραφαέλα, η οποία καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο έπειτα από ένα ατύχημα σε τραμπολίνο στα 8 της. Η ίδια πλέον έχει μια νέα ζωή και σπουδάζει Βιολογία. Το δράμα ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 8 ετών. Η Ραφαέλα, μαζί με τον πατέρα και την αδερφή της, επισκέφτηκαν έναν παιδότοπο στα Χανιά. Εκεί, καθώς η 8χρονη Ραφαέλα έπαιζε σε ένα τραμπολίνο, υπέστη σοβαρό τραυματισμό…

... στον αυχένα της.“Όπως χοροπήδαγα γύρισε το κεφάλι μου πίσω και χτύπησα τον αυχένα μου στο κάγκελο. Στη συνέχεια δεν αισθάνθηκα πολύ καλά και ζήτησα να πάω τουαλέτα. Είχα καθυστερήσει και η αδερφή μου ήρθε να δει τι κάνω. Είχαν παραλύσει τα χέρια μου” είπε η ίδια μιλώντας σε...

Χαμογελά ξανά η 20χρονη τετραπληγική Ραφαέλα, η οποία καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο έπειτα από ένα ατύχημα σε τραμπολίνο στα 8 της. Η ίδια πλέον έχει μια νέα ζωή και σπουδάζει Βιολογία.

Το δράμα ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 8 ετών. Η Ραφαέλα, μαζί με τον πατέρα και την αδερφή της, επισκέφτηκαν έναν παιδότοπο στα Χανιά. Εκεί, καθώς η 8χρονη Ραφαέλα έπαιζε σε ένα τραμπολίνο, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα της.

“Όπως χοροπήδαγα γύρισε το κεφάλι μου πίσω και χτύπησα τον αυχένα μου στο κάγκελο. Στη συνέχεια δεν αισθάνθηκα πολύ καλά και ζήτησα να πάω τουαλέτα. Είχα καθυστερήσει και η αδερφή μου ήρθε να δει τι κάνω. Είχαν παραλύσει τα χέρια μου” είπε η ίδια μιλώντας σε εκπομπή του MEGA. Την ίδια στιγμή, έκκληση βοήθειας κάνει και η οικογένεια της μικρής Ζωής που παλεύει να νικήσει τη λευχαιμία.

“Ζητήσαμε βοήθεια, αρνήθηκαν να καλέσουν το ασθενοφόρο, δεν ήθελαν να εμπλακούν στο ατύχημα. Ο πατέρας μου αναγκάστηκε να με πάει στο νοσοκομείο με το αμάξι του. Μέχρι να πάω είχα παραλύσει ολόκληρη”.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών δεν ήταν καλές

Η Ραφαέλα μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο των Χανίων και στη συνέχεια στο νοσοκομείο στο Ηράκλειο. Η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή που στο ασθενοφόρο δεν επέτρεπαν σε κανέναν να μπει, φοβούμενοι ότι η Ραφαέλα θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της κατά τη διαδρομή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.