2242200875: Μεγάλη προσοχή με αυτό τον αριθμό – Τηλεφωνική απάτη με ηχογραφημένο μήνυμα (photo)

December 1, 2022


Πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες που δέχονται κλήσεις από τον αριθμό 2242200875. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, όταν κάποιος απαντήσει στην κλήση, τότε ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο τον καλεί να καταβάλει χρήματα και πρόκειται για τηλεφωνική απάτη!Μάλιστα, στον ιστότοπο www.white-pages.gr αναφέρεται πως πρόκειται για επικίνδυνο αριθμό από την Κω, για τον οποίο έχουν γίνει πο…

...λλές αναφορές από χρήστες. Μάλιστα, όπως φαίνεται από το παρακάτω διάγραμμα, τον μήνα Μάρτιο οι αναφορές για αυτόν τον αριθμό πολλαπλασιάστηκαν. Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη απάτη που συναντάμε, δείτε εδώ ακόμη μία μέσω κινητών τηλεφώνων.Μεγάλη προσοχή! Νέα ηλεκτρονική απάτη...

Πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες που δέχονται κλήσεις από τον αριθμό 2242200875. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, όταν κάποιος απαντήσει στην κλήση, τότε ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο τον καλεί να καταβάλει χρήματα και πρόκειται για τηλεφωνική απάτη!

Μάλιστα, στον ιστότοπο www.white-pages.gr αναφέρεται πως πρόκειται για επικίνδυνο αριθμό από την Κω, για τον οποίο έχουν γίνει πολλές αναφορές από χρήστες. Μάλιστα, όπως φαίνεται από το παρακάτω διάγραμμα, τον μήνα Μάρτιο οι αναφορές για αυτόν τον αριθμό πολλαπλασιάστηκαν. Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη απάτη που συναντάμε, δείτε εδώ ακόμη μία μέσω κινητών τηλεφώνων.

 2242200875: Μεγάλη προσοχή με αυτό τον αριθμό - Τηλεφωνική απάτη με ηχογραφημένο μήνυμα (photo)

Μεγάλη προσοχή! Νέα ηλεκτρονική απάτη μέσω email!

Ένα νέο τρόπο βρήκαν να εξαπατήσουν τους πολίτες αυτή τη φορά ηλεκτρονικά μέσω ενός email παριστάνοντας πως ο αποστολέας είναι η Ελληνική Αστυνομία.

 2242200875: Μεγάλη προσοχή με αυτό τον αριθμό - Τηλεφωνική απάτη με ηχογραφημένο μήνυμα (photo)

Κάτι τέτοιο φυσικά διαψεύδει η Αστυνομία και συνιστά στους πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα.

Έρευνα για το θέμα διενεργείται ήδη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη ηλεκτρονική απάτη που συναντάμε, δείτε εδώ ακόμη μία μέσω κινητών τηλεφώνων.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.