Επίδομα θέρμανσης: Σχεδόν 1 εκατομμύριο οι αιτήσεις- Πότε πληρώνεται (Video)

December 1, 2022


Πρωτοφανές είναι το ενδιαφέρον για το επίδομα θέρμανσης, με τις αιτήσεις ήδη να πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο. Παράλληλα, μια τεράστια ανακούφιση έρχεται στα νοικοκυριά, με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, αφού σε πολλά «μέτωπα» υπάρχει κινητικότητα, όπως στη μείωση του πετρελαίου θέρμανσης και της βενζίνης, ή του ανοίγματος για τους δικαιούχους της επιταγής ακρίβειας.«Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 9…

...40.000 πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση για το επίδομα στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, ενώ οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση που τους αναλογεί σε 3 δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα καταβληθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου 2022», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών,...

Πρωτοφανές είναι το ενδιαφέρον για το επίδομα θέρμανσης, με τις αιτήσεις ήδη να πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο. Παράλληλα, μια τεράστια ανακούφιση έρχεται στα νοικοκυριά, με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, αφού σε πολλά «μέτωπα» υπάρχει κινητικότητα, όπως στη μείωση του πετρελαίου θέρμανσης και της βενζίνης, ή του ανοίγματος για τους δικαιούχους της επιταγής ακρίβειας.

«Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 940.000 πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση για το επίδομα στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, ενώ οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση που τους αναλογεί σε 3 δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα καταβληθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου 2022», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, τα εισοδηματικά όρια για τη χορήγηση του εφετινού επιδόματος θέρμανσης έχουν αυξηθεί στα 16.000 ευρώ για τους άγαμους και στα 24.000 ευρώ για τους έγγαμους, προσαυξημένα κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Παράλληλα, το επίδομα έχει αυξηθεί από 300 ευρώ, σε 350 ευρώ, πολλαπλασιαζόμενο με βαθμο-ημέρες. Το ελάχιστο ύψος επιδόματος διαμορφώνεται σε 100 ευρώ και το μέγιστο σε 800 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα λήγει στις 9 Δεκεμβρίου 2022.

Διπλάσιο επίδομα για χιλιάδες δικαιούχους

Όσοι δικαιούχοι καταναλώσουν φέτος για πρώτη φορά πετρέλαιο ή υγραέριο ή άλλες μορφές καυσίμων, εκτός φυσικού αερίου, δικαιούνται διπλάσιο επίδομα.

Έτσι, νέοι δικαιούχοι οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και παλαιοί δικαιούχοι οι οποίοι παύουν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και το αντικαθιστούν με μία από τις λοιπές επιδοτούμενες καύσιμες ύλες ή με τηλεθέρμανση μπορούν να λάβουν επίδομα ύψους έως 1.600 ευρώ.

Οι παλαιοί δικαιούχοι δύνανται να λάβουν ως προκαταβολή το συνολικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης που τους είχε καταβληθεί κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Η προκαταβολή θα συμψηφίζεται με τις επόμενες καταβολές του επιδόματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.