«Με ξέχασαν, δεν απαντούν στα τηλέφωνα»: Σε απόγνωση ηλικιωμένη που δώρισε το σπίτι της στην Κιβωτό του Κόσμου

December 1, 2022


Αναστατωμένοι οι δωρητές ακινήτων στην Κιβωτό του Κόσμου, ζητούν να πάρουν πίσω ακίνητα που δώρισαν στην ΜΚΟ προκειμένου να ενισχύσουν στην φροντίδα των παιδιών που τόσα χρόνια στεγάζονται στις δομές.Μια ηλικιωμένη γυναίκα, όπως καταγγέλλει στο T-Live δώρισε το σπίτι της στην Κιβωτό του Κόσμου με τον όρο να γίνει η δωρεά, αφού φύγει από τη ζωή, μιας και πρόκειται για το σπίτι που ζει εδώ και πολλά…

... χρόνια.«Εδώ και πέντε μήνες είναι όλοι άφαντοι, αυτή την στιγμή θέλω μια βοήθεια. Μου είχαν προτείνει από τον Δήμο, να πουλήσω το σπίτι μου, να πάρω τα χρήματα και να πάρω δίπλα μου μια γυναίκα να με φροντίζει, με τον όρο πως όταν φύγω από τη ζωή, τότε το σπίτι μου θα δινόταν στην...

Αναστατωμένοι οι δωρητές ακινήτων στην Κιβωτό του Κόσμου, ζητούν να πάρουν πίσω ακίνητα που δώρισαν στην ΜΚΟ προκειμένου να ενισχύσουν στην φροντίδα των παιδιών που τόσα χρόνια στεγάζονται στις δομές.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, όπως καταγγέλλει στο T-Live δώρισε το σπίτι της στην Κιβωτό του Κόσμου με τον όρο να γίνει η δωρεά, αφού φύγει από τη ζωή, μιας και πρόκειται για το σπίτι που ζει εδώ και πολλά χρόνια.

«Εδώ και πέντε μήνες είναι όλοι άφαντοι, αυτή την στιγμή θέλω μια βοήθεια. Μου είχαν προτείνει από τον Δήμο, να πουλήσω το σπίτι μου, να πάρω τα χρήματα και να πάρω δίπλα μου μια γυναίκα να με φροντίζει, με τον όρο πως όταν φύγω από τη ζωή, τότε το σπίτι μου θα δινόταν στην Κιβωτό του Κόσμου», ανέφερε αρχικά η ηλικιωμένη γυναίκα.

Ωστόσο μετά το σκάνδαλο και τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, η ίδια πέρασε τραγικές ώρες: «Βρέθηκα σε απόγνωση πολλές φορές, ήθελα να πέσω από το μπαλκόνι. Σκέφτηκα καλά να τελειώσω, αλλά μείνω κατάκοιτη, μετά τι γίνεται;» δήλωσε απελπισμένη στην κάμερα της εκπομπής, T-Live και στην Ειρήνη Πεϊβάνη.

Η συμφωνία με τους υπεύθυνους της ΜΚΟ ήταν να της παρέχουν βοήθεια και φροντίδα, όποτε έχει ανάγκη, δεδομένου ότι είχε υπογράψει για τη δοθεί το σπίτι της στην Κιβωτό του Κόσμου, όταν φύγει από τη ζωή.

«Ήθελα στην ουσία να μου παρέχουν μια βοήθεια, σε στιγμές ανάγκης, αλλά αφού υπέγραψα την δωρεά δεν μου απαντούσε κανείς. Θέλω να πάρω πίσω το σπίτι μου, με άλλους όρους συμφωνήσαμε και άλλα βάλανε στο συμβόλαιο».

«Ο πάτερ μου είχε πει θα μου στείλει μια έμπιστη γυναίκα να με προσέχει, αλλά δεν μου είπε ποιος θα την πληρώνει την γυναίκα γιατί εγώ παίρνω 20 ευρώ την ημέρα σύνταξη. Έπαιρνα τηλέφωνο στις δομές αλλά δεν απαντούσε κανένας. Δύο φορές με κάλεσαν μόνο για το συμβόλαιο του σπιτιού, έκτοτε τίποτα, καμιά επικοινωνία», είπε σε απόγνωση η κα. Περσεφόνη στην κάμερα της εκπομπής, T-Live.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.