Έκτακτα μέτρα: Πως θα «πέφτει» το πρόστιμο των 100 ευρώ – Τότε διανέμονται τα self tests για όλους

November 30, 2021


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός μετά το υπουργικό συμβούλιο ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

(adsbyg…

... Μέτρα του ΠρωθυπουργούΟ πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό που θα επισύρει πρόστιμο για τους αρνητές-παραβάτες που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορvωνοϊού....


Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός μετά το υπουργικό συμβούλιο ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.


Μέτρα του Πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό που θα επισύρει πρόστιμο για τους αρνητές-παραβάτες που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορvωνοϊού. Βασική προϋπόθεση για να μην πληρώσουν πρόστιμο οι 60+, είναι να κλείσουν ραντεβού και να έχουν κάνει την 1η δόση του εμβολίου μέχρι την 15η Ιανουαρίου 2022. Από τις 16 του Γενάρη του νέου έτους, όποιος δεν έχει καταγραφεί στο σύστημα ως εμβολιασμένος με την 1η δόση, θα τιμωρείται αυτόματα με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

Η ταυτοποίηση όσων παραμένουν ανεμβολίαστοι θα γίνεται από την ΑΑΔΕ, η οποία θα «στέλνει σήμα» στην εφορία, η οποία με τη σειρά της θα βεβαιώνει το πρόστιμο κι ο φορολογούμενος θα λαμβάνει την σχετική ειδοποίηση στο taxis. Μένει να ρυθμιστεί το νομοθετικό πλαίσιο για το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, το οποίο διαφέρει σε μισθωτούς, συνταξιούχους και κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Διανομή self test

Διανομή δωρεάν self test για όλο τον πληθυσμό εμβολιασμένο και ανεμβολίαστο, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, σήμερα.


Συγκεκριμένα, από από 6 έως 12 Δεκεμβρίου θα δοθεί ένα self test σε κάθε ενήλικα. Το ίδιο θα συμβεί από 3 έως 7 Ιανουαρίου, ώστε οι αρχές να παρακολουθήσουν την μεταδοτικότητα της νόσου.

Για το σκοπό αυτό έχουν εξασφαλιστεί 20 εκατ. self test.


Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις ανακοινώσεις του κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου: “Ενόψει των γιορτών η πολιτεία προχωρά σε ένα ακόμη συμπληρωματικό μέτρο. Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών. Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει αύριο ο Υπουργός Υγείας, ενώ έχουμε εξασφαλίσει μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self-tests και για τις ανάγκες των σχολείων μας”.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.