Μετάλλαξη Όμικρον: Προ των πυλών «μπλόκα» και στους εμβολιασμένους! Τα νέα μέτρα έχουν «πέσει στο τραπέζι»

November 30, 2021


Μετάλλαξη Όμικρον: Κραυγή αγωνίας για την πανδημία ξανά από τον Νίκο Καπραβέλο, Διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση στα νοσοκομεία υπογραμμίζοντας ότι …

...ο κορωνοϊός «τσάκισε» το σύστημα υγείας. Παράλληλα, στο ενδεχόμενο να υπάρχει ήδη στη χώρα μας κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον, αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.«Είχαμε πει με μία κραυγή αγωνίας ότι ο εφιάλτης έρχεται. Τώρα έχουμε πάλι...

Μετάλλαξη Όμικρον: Κραυγή αγωνίας για την πανδημία ξανά από τον Νίκο Καπραβέλο, Διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση στα νοσοκομεία υπογραμμίζοντας ότι ο κορωνοϊός «τσάκισε» το σύστημα υγείας. Παράλληλα, στο ενδεχόμενο να υπάρχει ήδη στη χώρα μας κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον, αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Είχαμε πει με μία κραυγή αγωνίας ότι ο εφιάλτης έρχεται. Τώρα έχουμε πάλι το ίδιο σενάριο. Έχουμε μία άλλη μετάλλαξη, που είναι ακόμα πιο μεταδοτική από την Δέλτα, μολύνει τη φυσική και τεχνητή ανοσία, άρα κινδυνεύουμε να έχουμε ένα τεράστιο πέμπτο κύμα, χειρότερο από το τέταρτο, εάν δεν παρθούν κάποια μέτρα» είπε στο MEGA.

Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αποσυμφορηθεί η πίεση στα νοσοκομεία. Αυτά είναι:

Κλείσιμο των σχολείων, γήπεδα χωρίς θεατές, επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από παντού.

«Αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα περνάνε τραγικές στιγμές. Μία απλή εγχείρηση δεν μπορεί να γίνει, οι λίστες αναμονής των χειρουργείων μεγαλώνουν. Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου ασχολείται με τα Covid περιστατικά. Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πρέπει να είναι άμεσα» υπογράμμισε.

Πιο αναλυτικά, πρότεινε:

  • «Τα σχολεία θα μπορούσαν να κλείσουν σαν χειμερινές διακοπές. Θα έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει αυτό το καθεστώς χρόνια. Κλείνουν για την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία των παιδιών, αλλά εμάς μας διευκολύνει γιατί είναι ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα διασποράς, έχουμε δει εμβολιασμένους γονείς να υποφέρουν επειδή νόσησαν τα παιδιά τους».
  • «Τα γήπεδα χωρίς θεατές. Έλεος! Δεν μπορεί το νοσοκομείο να έχει γονατίσει, να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε ασθενείς και οι άλλοι να μαζεύονται χωρίς ίχνος ντροπής σε γήπεδα και συνωστισμούς, οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι, και να διασπείρουν το ιό. Είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που μπορούμε να ακούσουμε. Δεν γίνεται κανένας έλεγχος. Μερικοί που ήρθαν τραυματίες στο νοσοκομείο μας όλοι ήταν ανεμβολίαστοι.»
  • «Υπάρχουν εκκλησίες υποδειγματικές, με υπεύθυνο τρόπο που όχι μόνο πλήρωσαν τα τεστ αλλά έχουν και κινητές μονάδες για εμβολιασμό. Δεν γίνεται όμως σε όλες τις εκκλησίες.»
  • Επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.
  • «Μάσκες παντού. Να σταματήσει η θεωρία των εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.»
  • «Και τέλος, lockdown των ανεμβολίαστων από παντού. Αν δεν έχεις τεστ PCR ή rapid δεν μπαίνεις ούτε σε σούπερ μάρκετ, ούτε στα μέσα μεταφοράς.»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.