Κιβωτός του Κόσμου: Μέχρι και για offshore εταιρίες ψάχνει η οικονομική αστυνομία – 15 άτομα στο «μικροσκόπιο»

November 25, 2022


Προσωποποιημένη έρευνα στα οικονομικά αλλά και περιουσιακά στοιχεία τουλάχιστον 15 ατόμων, έχει ξεκινήσει από το πρωί ειδική ομάδα αξιωματικών της Οικονομικής Αστυνομίας, που ανέλαβε την διερεύνηση της διαχείρισης των τεράστιων ποσών που διαχειρίστηκε τα τελευταία χρόνια η «Κιβωτός του Κόσμου».Στο στόχαστρο των αστυνομικών, εκτός του Ιερέα ιδρυτή της οργάνωσης αυτής, της συζύγου του και της μητέρα…

...ς του, οι οποίες φαίνονται και ως ιδιοκτήτριες του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, έχουν μπει τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και άλλα στελέχη του οργανισμού. Παράλληλα, η πρεσβυτέρα φέρεται να άδειασε τη θυρίδα άρον-άρον για να προλάβει την αλλαγή του ΔΣ.Οι...

Προσωποποιημένη έρευνα στα οικονομικά αλλά και περιουσιακά στοιχεία τουλάχιστον 15 ατόμων, έχει ξεκινήσει από το πρωί ειδική ομάδα αξιωματικών της Οικονομικής Αστυνομίας, που ανέλαβε την διερεύνηση της διαχείρισης των τεράστιων ποσών που διαχειρίστηκε τα τελευταία χρόνια η «Κιβωτός του Κόσμου».

Στο στόχαστρο των αστυνομικών, εκτός του Ιερέα ιδρυτή της οργάνωσης αυτής, της συζύγου του και της μητέρας του, οι οποίες φαίνονται και ως ιδιοκτήτριες του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, έχουν μπει τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και άλλα στελέχη του οργανισμού. Παράλληλα, η πρεσβυτέρα φέρεται να άδειασε τη θυρίδα άρον-άρον για να προλάβει την αλλαγή του ΔΣ.

Οι τελευταίοι σύμφωνα με καταθέσεις και μαρτυρίες είχαν κομβικό ρόλο στην λειτουργία των δομών ανά την Ελλάδα και στενές σχέσεις με τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου. Τα πρόσωπα αυτά μάλιστα είχαν και συγκεκριμένους τίτλους και διευθυντικές θέσεις.

Από τα πρώτα στοιχεία που ανέλυσαν τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, διαπίστωσαν πως η ροή χρημάτων προς την «Κιβωτό του Κόσμου» από το 2014 μέχρι και σήμερα ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 5.500.000 ευρώ τον χρόνο. Και αυτά είναι μόνο οι δωρεές σε χρηματικά ποσά, αφού παράλληλα υπήρχαν πολλές δωρεές κτιρίων και οικοπέδων. Ήδη οι αστυνομικοί έχουν πάρει όλα τα βιβλία και τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές του λογιστηρίου του οργανισμού. Μάλιστα η πρώτη εικόνα που αποκόμισαν ήταν ενός άψογα οργανωμένου λογιστηρίου, ενώ και ο υπεύθυνος των οικονομικών υπηρεσιών της «Κιβωτού» ήταν απόλυτα συνεργάσιμος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.