Παραλήρημα Τσελίκ για Μητσοτάκη – Δένδια: «Δεν θα μπορούν να προσγειωθούν, αλλά θα κάνουν βόλτες στον αέρα»

November 25, 2022


Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, σε νέες τους προκλητικές δηλώσεις αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια. Παράλληλα, αυτό είναι το καρφί που πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Τούρκο πρόεδρο.«Ο Δένδιας πήγε στη Βεγγάζη κλείνοντας τα ραντάρ του αεροπλάνου, κάνοντας το αεροπλάνο αόρατο με το μυαλό τους, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα του λιβυκού κράτους. Μπ…

...ορεί να είναι ένας τέτοιος υπουργός Εξωτερικών; Μπορεί η διπλωματία ενός κράτους να εκπροσωπείται με τέτοιες ανοησίες;», είπε αρχικά ο Τσελίκ.«Αυτή δεν είναι η εξωτερική πολιτική ενός κράτους. Αυτή είναι μια εξωτερική πολιτική τσαντιριού. Η πολιτική τους είναι εντελώς κατά...

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, σε νέες τους προκλητικές δηλώσεις αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια. Παράλληλα, αυτό είναι το καρφί που πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Τούρκο πρόεδρο.

«Ο Δένδιας πήγε στη Βεγγάζη κλείνοντας τα ραντάρ του αεροπλάνου, κάνοντας το αεροπλάνο αόρατο με το μυαλό τους, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα του λιβυκού κράτους. Μπορεί να είναι ένας τέτοιος υπουργός Εξωτερικών; Μπορεί η διπλωματία ενός κράτους να εκπροσωπείται με τέτοιες ανοησίες;», είπε αρχικά ο Τσελίκ.

«Αυτή δεν είναι η εξωτερική πολιτική ενός κράτους. Αυτή είναι μια εξωτερική πολιτική τσαντιριού. Η πολιτική τους είναι εντελώς κατά της Τουρκίας και κατά του Ερντογάν.

Τσελίκ Δένδιας

Η γλώσσα που χρησιμοποιούν δεν είναι σε καμία περίπτωση σεβαστή. Όταν συναντιόμαστε με τους Ευρωπαίους συνομιλητές μας, όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης και ένας μπελάς για την Ευρώπη», είπε στη συνέχεια.

Ολοκληρώνοντας το παραλήρημά του ο Τσελίκ, ανέφερε: «Μπορώ να πω ότι θα κάνουμε τέτοια βήματα που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας δεν θα μπορέσουν να προσγειωθούν παρά θα κάνουν βόλτες στον αέρα».

Όλαφ Σολτς: «Χαστούκι» στην Τουρκία, διπλωματική απάντηση για τις αποζημιώσεις

Ο Όλαφ Σολτς φάνηκε να εντυπωσιάζεται από τα άλματα προόδου που έχει κάνει η Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «φτάσαμε σε μια νέα Ελλάδα».

Ο Γερμανός καγκελάριος εξήρε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, τάχθηκε αρωγός των επενδύσεων στην Ελλάδα, εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη της Γερμανίας κατά των τουρκικών προκλήσεων, ενώ απάντησε διπλωματικά στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων.

Με αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ» ο Γερμανός πολιτικός είπε ότι οι δύο χώρες «συνδέονται με μακρά πολυκύμαντη ιστορία, κάτι που διαπιστώνουμε και από την αυριανή ημέρα του “ΟΧΙ”. Σήμερα είμαστε στην ΕΕ και ΝΑΤΟ, ενώ η φιλία μας αποτυπώνεται με εντυπωσιακό τρόπο κάθε καλοκαίρι». Αναφορικά με την δυναμική ανάπτυξης της χώρας μας, αφού είπε ότι «έφτασα σε μια νέα Ελλάδα με εξαιρετικές οικονομικές συνθήκες», χαρακτήρισε «απτή» την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.