Εξαφανίστηκε από την τηλεόραση κι έγινε άλλος άνθρωπος 14 χρόνια μετά: Δείτε πώς είναι σήμερα και με τι ασχολείται ο Χαρίλαος από το «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο»

November 18, 2022


Το «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» είναι μια από τις κορυφαίες δουλειές του Χάρη Ρώμα κι έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, προβαλλόμενη στον ΑΝΤ1 ακόμη και σήμερα, με το κοινό να την έχει λατρέψει.Πολλοί χαρακτήρες είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πρόσφεραν άφθονο γέλιο, με τον έναν εξ αυτών να είναι ο Χαρίλαος Χουρμουζής. Ο ένας εκ των καθηγητών του Παρθεναγωγείου είχε έναν εθισμό στον τζόγο και…

..., παράλληλα, η σύζυγός του, Μαρίκα, τον απατούσε κατά συρροή, κάτι που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως είχε καταλάβει.Το ρόλο αυτό είχε αναλάβει και εκτέλεσε πολύ επιτυχημένα ο Περικλής Μοσχολιδάκης. Ο ίδιος ήταν πολύ πειστικός στο ρόλο του αγαθού συζύγου, που δείχνει να πιστεύει...

Το «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» είναι μια από τις κορυφαίες δουλειές του Χάρη Ρώμα κι έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, προβαλλόμενη στον ΑΝΤ1 ακόμη και σήμερα, με το κοινό να την έχει λατρέψει.

Πολλοί χαρακτήρες είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πρόσφεραν άφθονο γέλιο, με τον έναν εξ αυτών να είναι ο Χαρίλαος Χουρμουζής. Ο ένας εκ των καθηγητών του Παρθεναγωγείου είχε έναν εθισμό στον τζόγο και, παράλληλα, η σύζυγός του, Μαρίκα, τον απατούσε κατά συρροή, κάτι που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως είχε καταλάβει.

Το ρόλο αυτό είχε αναλάβει και εκτέλεσε πολύ επιτυχημένα ο Περικλής Μοσχολιδάκης. Ο ίδιος ήταν πολύ πειστικός στο ρόλο του αγαθού συζύγου, που δείχνει να πιστεύει τα πάντα, αλλά τελικά έχει καταλάβει τα πάντα και φανερώνει στο τέλος ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Ο ηθοποιός έχει αλλάξει αρκετά σήμερα, όχι τόσο ως προς την φυσιογνωμία του, αλλά κυρίως τα σημάδια του χρόνου, που έχουν περάσει στα άσπρα μαλλιά του. Έχει να εμφανιστεί 14 χρόνια στην τηλεόραση, από τότε που τελείωσε η σειρά, ωστόσο πρωταγωνιστεί στο θέατρο, προτιμώντας αυτή την ενασχόληση, με συνάδελφό του επίσης να εξαφανίζεται, αν και βρέθηκε ξανά σε ελληνική σειρά φέτος.

Περικλής Μοσχολιδάκης σήμερα

Περικλής Μοσχολιδάκης ηθοποιός

Περικλής Μοσχολιδάκης εμφάνιση

Η πλοκή του «Δεληγιαννείου Παρθεναγωγείου»

Το καλοκαίρι του 1939 λειτουργεί σε μια μικρή επαρχιακή πόλη το πρότυπο οικοτροφείο θηλέων, Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο. Ο διευθυντής και φιλόλογος, Μίμης Μεταξάς, είναι παντρεμένος με τη Δεσπούλα σε έναν δυστυχισμένο -για εκείνον- γάμο.

Η Δεσπούλα κατάγεται από την οικογένεια Δεληγιάννη που είναι η πλουσιότερη και σημαντικότερη της πόλης, και ιδιοκτήτης του οικοτροφείου είναι ο αδελφός της Αγάπης, μητέρας της Δεσπούλας, Φαίδων Δεληγιάννης.

Ο θείος Φαίδων κατέχει και τη περιουσία της οικογένειας ως ο τελευταίος άρρεν απόγονος με το όνομα της. Η Αγάπη είναι αποξενωμένη από την οικογένεια της αδελφής της Κλειώς, η οποία πέθανε στη γέννα. Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, ο Φαίδων προσκαλεί τη φιλόλογο κόρη της Κλειώς, τη Ζωή Μαδρά, που είναι αρκετά νεότερη από τη Δεσπούλα, να μείνει στην οικογενειακή έπαυλη και να διδάξει ιστορία στο σχολείο.

Η Δεσπούλα και η Αγάπη προσπαθούν με κάθε μέσο να εμποδίσουν τη Ζωή να έρθει και στη συνέχεια να παραμείνει στη πόλη, ενώ ο Μίμης την ερωτεύεται κεραυνοβόλα και προσπαθεί να καταπιέσει την έλξη του. Τα υπόλοιπα μέλη της τοπικής κοινωνίας, οι καθηγητές του σχολείου και οι σύζυγοι τους αναμειγνύονται σε διάφορες καταστάσεις που αφορούν τη Ζωή, και ο Μίμης -κρυφά πάντοτε- προσπαθεί να τη προστατεύσει.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.