«Ανάσα» για του εργαζόμενους: «Ξεπαγώνουν» νωρίτερα οι τριετίες – Ενίσχυση στα εισοδήματα

November 9, 2023


«Ξεπαγώνουν» νωρίτερα οι τριετίες ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Η ενίσχυση στα εισοδήματα φαίνεται να είναι «ανάσα» για τους εργαζόμενους ενάντια στον ακρίβεια. Όπως είπε, οι τριετίες «ξεπαγώνουν» νωρίτερα και το βασικό κριτήριο για την απόφαση αυτή του υπουργείου ήταν η ακρίβεια και η ανάγκη να ενισχυθούν τα εισοδήματα των εργαζομένων. Με την ευκαιρία, δείτε τις εξε…

...λίξεις με το νέο επίδομα που αφορά χιλιάδες πολίτες.Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά έχει ήδη ψηφιστεί, ενώ το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση...

«Ξεπαγώνουν» νωρίτερα οι τριετίες ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Η ενίσχυση στα εισοδήματα φαίνεται να είναι «ανάσα» για τους εργαζόμενους ενάντια στον ακρίβεια.

Όπως είπε, οι τριετίες «ξεπαγώνουν» νωρίτερα και το βασικό κριτήριο για την απόφαση αυτή του υπουργείου ήταν η ακρίβεια και η ανάγκη να ενισχυθούν τα εισοδήματα των εργαζομένων. Με την ευκαιρία, δείτε τις εξελίξεις με το νέο επίδομα που αφορά χιλιάδες πολίτες.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά έχει ήδη ψηφιστεί, ενώ το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση την τρέχουσα εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός τόνισε ότι η ανεργία μειώνεται διαρκώς και τα προγράμματα κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) «τρέχουν» με μεγάλη ταχύτητα.

τριετίες λεφτά

Επίσης, ερωτηθείς σχετικά με το αν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα για την ακρίβεια, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι η κυβέρνηση δρα συνολικά. «Είναι εντολή του πρωθυπουργού να δώσουμε τη μάχη μας και την δίνει ο καθένας με τον τρόπο του.

Η ακρίβεια είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια του υπουργείου Ανάπτυξης για το θέμα αυτό είναι μεγάλη.

Άδωνις Γεωργιάδης για εργασιακό νομοσχεδιο: «Το πενθήμερο δεν καταργείται, γι’ αυτό δεν έχει κόσμο έξω»

«Μήλο της έριδος» αποτέλεσε στη Βουλή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και των βουλευτών του ΚΚΕ.

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για «συνδικαλιστές της συμφοράς» κάνοντας λόγο, παράλληλα, για μικρή προσέλευση στην πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. «Το πενθήμερο δεν καταργείται. Και ο λόγος που δεν έχει κόσμο έξω, είναι ότι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο και κατάλαβαν ότι δεν καταργείται», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει απευθυνόμενος στα έδρανα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο κάτι που δεν έκαναν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι και οι συνδικαλιστές της συμφοράς».

Άδωνις Γεωργιάδης για εργασιακό νομοσχεδιο: «Το πενθήμερο δεν καταργείται, γι' αυτό δεν έχει κόσμο έξω»

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως το άρθρο που επιτρέπει στους εργαζόμενους να συνάπτουν παράλληλη σύμβαση μερικής απασχόλησης με έτερο εργοδότη αποτελεί πιστή μετάφραση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, η οποία όπως είπε «θεσπίζει το άρθρο ως προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Ο ίδιος απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ εξήγησε πως η Ευρωπαϊκή Οδηγία είναι υποχρεωτική και αναρωτήθηκε «τι θα κάνατε αν κυβερνούσατε κύριοι του ΠΑΣΟΚ; Θα κάνατε επανάσταση στην ΕΕ; Ούτε το 8ωρο καταργείται ούτε το πενθήμερο και το αποδεικνύει η αντίδραση του κόσμου».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.