«Κλείδωσαν» 100-800 ευρώ: Νέο επίδομα για όλους – Τα κριτήρια

October 30, 2023


«Έσκασε» νέο βοήθημα: Επίδομα ρεύματος αναμένεται να πάρουν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι φυσικά πληρούν ορισμένα κριτήρια με τα ποσά να είναι συγκεκριμένα και με την όλη διαδικασία ν’ αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.Οι αυξήσεις έχουν μπει γενικότερα στις ζωές μας για το οτιδήποτε και μάλιστα έχουν χτυπήσει την πόρτα και στο ρεύμα, του οποίου οι τιμές είναι αρκετά φουσκωμένες και δύσκολο να καλυ…

...φθούν απ’ όλους.Μάλιστα με τις επιδοτήσεις να να λήγουν, έχει πέσει στο τραπέζι η σκέψη να δοθεί επίδομα ρεύματος σε συγκεκριμένες ομάδες Ελλήνων πολιτών και μάλιστα αυτή η σκέψη θα υλοποιηθεί κι επίσημα. Πιο αναλυτικά επίδομα ρεύματος θα λάβουν ορισμένες ομάδες Ελλήνων...

«Έσκασε» νέο βοήθημα: Επίδομα ρεύματος αναμένεται να πάρουν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι φυσικά πληρούν ορισμένα κριτήρια με τα ποσά να είναι συγκεκριμένα και με την όλη διαδικασία ν’ αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Οι αυξήσεις έχουν μπει γενικότερα στις ζωές μας για το οτιδήποτε και μάλιστα έχουν χτυπήσει την πόρτα και στο ρεύμα, του οποίου οι τιμές είναι αρκετά φουσκωμένες και δύσκολο να καλυφθούν απ’ όλους.

Μάλιστα με τις επιδοτήσεις να να λήγουν, έχει πέσει στο τραπέζι η σκέψη να δοθεί επίδομα ρεύματος σε συγκεκριμένες ομάδες Ελλήνων πολιτών και μάλιστα αυτή η σκέψη θα υλοποιηθεί κι επίσημα. Πιο αναλυτικά επίδομα ρεύματος θα λάβουν ορισμένες ομάδες Ελλήνων πολιτών που το δικαιούνται με το ποσό να ξεκινάει από 100 και να φτάνει έως και τα 800 ευρώ. Μάλιστα πολλά πράγματα δε θα είναι όπως στο Power Pass.

Δείτε επίσης: «Ανάσα» με το Market Pass – Μεγάλη ανατροπή και παράταση για το επίδομα

Επίδομα ρεύματος: Επίδομα ρεύματος προς τους δικαιούχους

Οι αυξήσεις στο ρεύμα πριν λήξουν οι επιδοτήσεις, φέρνουν αποφάσεις για νέο επίδομα ρεύματος, αλλά όχι όπως το Power Pass. Πότε ανακοινώνεται.

Μέχρι τον Δεκέμβριο ισχύουν οι κρατικές επιδοτήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο, ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε νέο γύρο ενισχύσεων, με πρώτο στη λίστα το νέο επίδομα ρεύματος.

Η ενίσχυση θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες, ενώ δεν θα είναι όπως το Power Pass που δόθηκε το καλοκαίρι του 2022. Ήδη, έχει γίνει γνωστό ότι θα δίνεται σε όσους χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα για θέρμανση και θα δίνεται σύμφωνα με τα κριτήρια και τη διαδικασία του επιδόματος θέρμανσης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, με τους διαθέσιμους πόρους που μέχρι σήμερα χορηγούνται με οριζόντιο τρόπο στην επιδότηση ρεύματος, θα ενισχυθούν οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν για θέρμανση ηλεκτρικό ρεύμα και ήταν το προηγούμενο διάστημα οι αδικημένοι.

Μέχρι και λίγες ημέρες πριν, υπήρχε η πληροφορία ότι στην ίδια ρύθμιση θα προστεθούν και όσοι χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, όμως ακόμα δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση.

Σε κάθε περίπτωση, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν είναι γνωστό εάν θα ισχύσουν άμεσα -δηλαδή από τον Νοέμβριο- ή από τον Ιανουάριο του 2024 και μετά -οπότε και λήγουν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.