Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο του Γιώργου Γραμματικάκη – Άφηναν λευκά & κόκκινα λουλούδια στο φέρετρό του

October 28, 2023


Μεγάλη θλίψη προκάλεσε πριν από λίγες ημέρες η είδηση θανάτου του Γιώργου Γραμματικάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών μετά από νοσηλεία του σε νοσοκομείο (δείτε εδώ περισσότερα για τον θάνατό του)Ο Έλληνας αστροφυσικός, ακαδημαϊκός, συγγραφέας και πρώην ευρωβουλευτής κηδεύτηκε την Παρασκευή (27/10) με την εξόδιο ακολουθία να γίνεται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτη…

...ς.Οι πρώτες εικόνες από την εξόδιο ακολουθία του Γιώργου ΓραμματικάκηΜέσα από φωτογραφικό υλικό, που εξασφάλισε ο Ραπάνης Στέφανος μέσα από την εκκλησία βλέπουμε πλήθος κόσμου να έχει σπεύσει για τον αποχαιρετισμό του Γιώργου Γραμματικάκη αφήνοντας λευκά και κόκκινα λουλούδια...

Μεγάλη θλίψη προκάλεσε πριν από λίγες ημέρες η είδηση θανάτου του Γιώργου Γραμματικάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών μετά από νοσηλεία του σε νοσοκομείο (δείτε εδώ περισσότερα για τον θάνατό του)

Ο Έλληνας αστροφυσικός, ακαδημαϊκός, συγγραφέας και πρώην ευρωβουλευτής κηδεύτηκε την Παρασκευή (27/10) με την εξόδιο ακολουθία να γίνεται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι πρώτες εικόνες από την εξόδιο ακολουθία του Γιώργου Γραμματικάκη

Μέσα από φωτογραφικό υλικό, που εξασφάλισε ο Ραπάνης Στέφανος μέσα από την εκκλησία βλέπουμε πλήθος κόσμου να έχει σπεύσει για τον αποχαιρετισμό του Γιώργου Γραμματικάκη αφήνοντας λευκά και κόκκινα λουλούδια στο φέρετρό του.

Κηδεία - Γραμματικάκος
ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – EYROKINISI

Κηδεία - Γραμματικάκος
ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – EYROKINISI

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο Γιώργος Γραμματικάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου. Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1973 και η διατριβή του είχε τίτλο “Analysis of some multiparticle final state in 10 and 6 GeV/c K-p interactions”.

Τον Μάϊο του 1962, ύστερα από δικαστική προσφυγή των μελών των ακροδεξιών φοιτητικών παρατάξεων ΣΔΟΕ και ΕΚΟΦ κατά της διοίκησης της Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγων του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΔΕΣΠΑ), το δικαστήριο τον διόρισε μέλος του νέου δ.σ της ΔΕΣΠΑ, θέση από την οποία παραιτήθηκε αμέσως καταγγέλοντας σκευωρία.

Από το 1982 έως το 2006 που συνταξιοδοτήθηκε και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητή, ήταν καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 1990 έως το 1996 διατέλεσε πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το 2014 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι» και συμμετείχε στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Επίσης ήταν αντιπρόεδρος στο Δ.Σ της Λυρικής Σκηνής.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.