«Τώρα το λέω περήφανα, ναι, είμαι πού@@@» – Γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος

October 25, 2022


Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο κυριακάτικο φύλλο της Καθημερινής και στην Γιώτα Σύκκα παραχώρησε ο σκηνοθέτης Γιάννης Μόσχος, ο οποίος ανέλαβε πριν έναν χρόνο ακριβώς τον ρόλο του Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη.Ο ίδιος μίλησε για τον σeξουαλικό του προσανατολισμό -όπως πρόσφατα και μια πασίγνωστη τενίστρια- αλλά και το bulllying που έχει υποστεί.Ξεκινή…

...�λόγηση του Γιάννη Μόσχου για τον σeξουαλικό του προσανατολισμόΞεκινήσατε με μότο ένα θέατρο ανοιχτό σε όλους: φύλα, προσανατολισμούς, ηλικίες, χρώματα., σωματικές ιδιαιτερότητες, ιδεολογικές αντιλήψεις. Στην πράξη είναι εύκολο να γίνει.Τίποτε δεν είναι εύκολο διότι είμαστε...

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο κυριακάτικο φύλλο της Καθημερινής και στην Γιώτα Σύκκα παραχώρησε ο σκηνοθέτης Γιάννης Μόσχος, ο οποίος ανέλαβε πριν έναν χρόνο ακριβώς τον ρόλο του Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο ίδιος μίλησε για τον σeξουαλικό του προσανατολισμό -όπως πρόσφατα και μια πασίγνωστη τενίστρια- αλλά και το bulllying που έχει υποστεί.

Η εξομολόγηση του Γιάννη Μόσχου για τον σeξουαλικό του προσανατολισμό

Ξεκινήσατε με μότο ένα θέατρο ανοιχτό σε όλους: φύλα, προσανατολισμούς, ηλικίες, χρώματα., σωματικές ιδιαιτερότητες, ιδεολογικές αντιλήψεις. Στην πράξη είναι εύκολο να γίνει.

Τίποτε δεν είναι εύκολο διότι είμαστε μια αρκετά κλειστοφοβική και συντηρητική κοινωνία, παρότι έγιναν βήματα προόδου. Πριν 10 χρόνια κανείς δεν άρθρωνε λέξη για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων. Ακόμη κάποιοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει διεμφυλικό άτομο. Υπάρχουν τόσες ποικιλομορφίες, που και και εγώ που είμαι ομοφυλόφιλος χάνομαι. Η επόμενη συζήτηση στο Εθνικό θα είναι για την ταυτότητα φύλου και τον σeξουαλικό προσανατολισμό, διότι υπάρχει άγνοια της ποικιλομορφίας που υπάρχει. Μιλώντας με ανθρώπους που έχουν βαθιά γνώση του αντικειμένου, αιφνιδιάστηκα με το πόσα στερεότυπα έχω και εγώ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο youweekly.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.