Έτσι θα ξεπεράσετε έναν χωρισμό: Οι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν

October 15, 2022


Μετά από έναν χωρισμό έρχεται μία πολύ δύσκολη περίοδος κατά την οποία καλείσαι να έρθεις αντιμέτωπος με πολλά δυσάρεστα συναισθήματα. Θα ήταν πολύ ωραία αν θα μπορούσες να πατήσεις ένα μαγικό κουμπί και ο πόνος εξαφανιζόταν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο… οπότε χρειάζεται προσπάθεια και χρόνος για να προχωρήσεις. Παράλληλα, ανακαλύψτε ποιοι είναι οι λόγοι που καταστρέφουν την ανδρική λίμπι…

...ντο.Μάλιστα, πολλοί ειδικοί έχουν εξισώσει την ραγισμένη καρδιά με μια μορφή θλίψης. Με άλλα λόγια: Εάν παλεύεις να προχωρήσεις μετά από έναν χωρισμό, δεν είσαι μόνος.Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορεί να σε βοηθήσουν. Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να νιώσει τα συναισθήματά...

Μετά από έναν χωρισμό έρχεται μία πολύ δύσκολη περίοδος κατά την οποία καλείσαι να έρθεις αντιμέτωπος με πολλά δυσάρεστα συναισθήματα. Θα ήταν πολύ ωραία αν θα μπορούσες να πατήσεις ένα μαγικό κουμπί και ο πόνος εξαφανιζόταν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο… οπότε χρειάζεται προσπάθεια και χρόνος για να προχωρήσεις.

Παράλληλα, ανακαλύψτε ποιοι είναι οι λόγοι που καταστρέφουν την ανδρική λίμπιντο.

Μάλιστα, πολλοί ειδικοί έχουν εξισώσει την ραγισμένη καρδιά με μια μορφή θλίψης. Με άλλα λόγια: Εάν παλεύεις να προχωρήσεις μετά από έναν χωρισμό, δεν είσαι μόνος.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορεί να σε βοηθήσουν.

Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να νιώσει τα συναισθήματά σου

Η Susan Birne-Stone, Ph.D., αδειούχος κλινική κοινωνική λειτουργός στο Μπρούκλιν, προτείνει να ρυθμίσετε ένα χρονόμετρο και να δώσετε στον εαυτό σας 10-20 λεπτά για να νιώσει ό,τι αισθάνεστε χωρίς κρίση. Γράψτε τυχόν σκέψεις σχετικά με το χωρισμό σε ένα γράμμα που δεν θα δώσετε ποτέ στον πρώην σας (ή απλώς πείτε τις σκέψεις σας δυνατά).

Όταν σβήσει αυτό το χρονόμετρο, αναρωτηθείτε: «Τι χρειάζομαι τώρα; Χρειάζεται να μιλήσω με κάποιον που με αγαπάει; Χρειάζεται να κάνω κάτι σωματικό; Χρειάζεται να κάνω ντους, να φάω, να απολαύσω τον εαυτό μου, να δω μια ταινία; Τι θα σας τροφοδοτήσει αυτή τη στιγμή που θα αισθανθείτε καλά μετά;» Μπορείτε να το επαναλάβετε αν χρειαστεί!

Επανασυνδεθείτε με πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους

Ο Δρ. Λάινερ προτείνει να “ξεσκονίσετε” τα παλιά χόμπι που μπορεί να έχετε σταματήσει να κάνετε ενώ βρισκόσασταν σε σχέση. «Φυσικά απομακρυνόμαστε από διάφορες δραστηριότητες ενώ βγαίνουμε ραντεβού και μπορεί να είναι ενθαρρυντικό να επιστρέψουμε σε αυτές», εξηγεί.

 Έτσι θα ξεπεράσετε έναν χωρισμό: Οι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με καλή υποστήριξη

Φυσικά, η τάση σας μπορεί να είναι να στηριχτείτε στους φίλους σας για υποστήριξη κατά τη διάρκεια και μετά από έναν χωρισμό. Προσπαθήστε να μην αφήσετε την αμηχανία ή το άγχος να σας εμποδίσει να κάνετε ακριβώς αυτό. «Ένα από τα πράγματα που ακούω περισσότερο από πελάτες που περνούν από χωρισμό είναι ότι ανησυχούν μήπως επιβαρύνουν ή ενοχλούν τους δικούς τους», λέει ο Dr. Liner. “Έτσι μπορεί να είναι χρήσιμο να εναλλάσσετε με ποιον μιλάτε.”

Ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κατάστασής σας, όπως αν ο χωρισμός ήταν αναμενόμενος, μπορεί να μην εκπλαγούν όταν μάθουν τα νέα. Ας ελπίσουμε ότι θα ξεκινήσουν δράση και θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα με τους συγκεκριμένους τρόπους που μπορούν μόνο οι άνθρωποι που σας γνωρίζουν πραγματικά.

Σκεφτείτε να βρείτε έναν θεραπευτή εάν δεν έχετε ήδη έναν

«Το να έχεις έναν αμερόληπτο, ουδέτερο, τρίτο παρατηρητή είναι καθοριστικής σημασίας για την απόκτηση βαθύτερης κατανόησης του τι συνέβη, ποιος ήταν ο ρόλος σου και πώς μπορείς να μάθεις και να αναπτυχθείς από αυτό καθώς επιδιώκεις μελλοντικές σχέσεις», λέει ο Δρ.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό εάν η ψυχική σας υγεία έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τον χωρισμό σας. «Δίνω ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή τη συμβουλή για όποιον βιώνει σημαντική πτώση στη λειτουργικότητα: να μην τρώει ή να κοιμάται, να λείπει ή να αγωνίζεται στη δουλειά, μεγάλες αλλαγές στη διάθεση ή την προσωπικότητα ή να έχει ενοχλητικές ή αυτοκτονικές σκέψεις», λέει ο Δρ.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.