«Για όσους φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο»: Το χάπι κατά του κορωvoϊoύ έρχεται στην Ελλάδα

October 15, 2021


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σε πολύ προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται οι συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με την MSD για το χάπι κατά του κορωνοϊού.

(ad…

... Μόλις η Ευρώπη δώσει έγκριση για το πρώτο αντιιικό σκεύασμα για την COVID-19, η Ελλάδα αναμένεται να προχωρήσει στην παραγγελία των σκευασμάτων. Συγκεκριμένα το χάπι αυτό χορηγείται από το στόμα και λειτουργεί, αναστέλλοντας τον πολλαπλασιασμό του ιού στο σώμα.Σύμφωνα...


Σε πολύ προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται οι συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με την MSD για το χάπι κατά του κορωνοϊού.


Μόλις η Ευρώπη δώσει έγκριση για το πρώτο αντιιικό σκεύασμα για την COVID-19, η Ελλάδα αναμένεται να προχωρήσει στην παραγγελία των σκευασμάτων. Συγκεκριμένα το χάπι αυτό χορηγείται από το στόμα και λειτουργεί, αναστέλλοντας τον πολλαπλασιασμό του ιού στο σώμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το MSD έχει υποβάλει αίτηση για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUA) στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει πλήρη κλινικά στοιχεία για το αντι-ιικό φάρμακο που έχει παρασκευάσει η MSD, όπως δήλωσε χθες εκπρόσωπος του οργανισμού.


Χάπι κατά του κορωνοϊού: Πότε αναμένεται να δοθεί το «πράσινο» φως

Να σημειωθεί πως η αξιολόγηση του αιτήματος για την έγκριση του χαπιού αναμένεται έως τα τέλη Νοεμβρίου. Οι ΗΠΑ έχουν δεσμεύσει ήδη 17 εκατομμύρια δόσεις του φαρμάκου ενώ στην Ευρώπη -σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας– το πράσινο φως για την πειραματική (για την ώρα) αλλά πολλά υποσχόμενη θεραπεία αναμένεται να δοθεί το αργότερο τον Ιανουάριο του 2022.


Εκτός από την Ελλάδα, ενδιαφέρον για την παραλαβή του ιατρικού φαρμάκου έχουν εκδηλώσεις χώρες, όπως είναι η Αγγλία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Μαλαισία κ.ά.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.