“Dancing with the Stars” – Η μάχη της Ρεγγίνας Μακέδου με τη λευχαιμία

October 12, 2021


Με καταγωγή από την Καβάλα, η 36χρονη σήμερα γuμνάστρια Ρεγγίνα Μακέδου, ήρθε αντιμέτωπη με το πιο σκληρό πρόσωπο της μοίρας και χρειάστηκε να παλέψει σκληρά για να μπορέσει να κερδίσει πίσω τη ζωή τη…

...ς.Το μεγάλο «χαστούκι« ήρθε όταν λίγο πριν τα 35α γενέθλιά της όταν ήρθε αντιμέτωπη με τη λευχαιμία.  «Άρχισα να κουράζομαι. Ξαφνικά. Κάτι παράξενο για μένα γιατί είχα συνηθίσει να είμαι ακούραστη σε ό,τι έκανα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ανέβαινα 5-10 σκαλιά και δε μπορούσα πάρω...

Με καταγωγή από την Καβάλα, η 36χρονη σήμερα γuμνάστρια Ρεγγίνα Μακέδου, ήρθε αντιμέτωπη με το πιο σκληρό πρόσωπο της μοίρας και χρειάστηκε να παλέψει σκληρά για να μπορέσει να κερδίσει πίσω τη ζωή της.Το μεγάλο «χαστούκι« ήρθε όταν λίγο πριν τα 35α γενέθλιά της όταν ήρθε αντιμέτωπη με τη λευχαιμία.

 

 

«Άρχισα να κουράζομαι. Ξαφνικά. Κάτι παράξενο για μένα γιατί είχα συνηθίσει να είμαι ακούραστη σε ό,τι έκανα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ανέβαινα 5-10 σκαλιά και δε μπορούσα πάρω ανάσα. Γνωρίζω καλά το σώμα μου. Ήμουν σίγουρη ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στην καρδιά. Το επιβεβαίωσα με εξέταση σε καρδιολόγο. Καταλάβαινα ότι δεν έχω οξυγόνο, ότι κάτι τρέχει με το αίμα μου. Πήγα έκανα εξετάσεις και αργότερα μέσα στη μέρα όταν η μικροβιολόγος μου έδινε τα αποτελέσματα μου είπε ότι ο αιματοκρίτης μου είναι στο 18. Κόντευα να πέσω κάτω. Έφυγα κατευθείαν για το Νοσοκομείο και μέχρι να φτάσω ο αιματοκρίτης είχε πέσει κι άλλο» είχε εξομολογηθεί η Ρεγγίνα.

 

Οι πρώτες μέρες στο νοσοκομείο ήταν δύσκολες, αρνούνταν να δεχτεί αυτό που της συνέβαινε μέχρι που μια φίλη της την έκανε να ταρακουνηθεί και να αλλάξει εντελώς τον τρόπο σκέψης της.

 «Πολύ κλάμα, πολύς θυμός. Η κατάσταση ήταν περίεργη, ειδικά όταν μου είπαν ότι θα κάτσω στο νοσοκομείο για μήνες» όλα αυτά μέχρι στη στιγμή που μια φίλη της της έστειλε ένα βίντεο με μια Αμερικάνα που αντιμετώπιζε την ίδια αρρώστια και της είπε «αυτή χορεύει, εσύ θα κλαις;».

Όταν έμαθε τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει, η ίδια ανέκτησε σταδιακά τις δυνάμεις της και αποφάσισε να αναμετρηθεί με την ασθένεια αυτή με χαμόγελο και πολύ χορό.

Αυτό που έκανε λοιπόν ήταν να ξεκινήσει καθημερινά, είτε από το νοσοκομείο κάνοντας χημειοθεραπείες είτε από το σπίτι, να δημιουργεί σύντομα βίντεο στα οποία χόρευε, με το σύνθημα πάντα «διώχνοντας τον καρκίνο χορεύοντας» και αναγράφοντας μηνύματα αισιοδοξίας και να τα ανεβάζει στους λογαριασμούς της στο Tik Tok και το instagram.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.