Πóλεμος στο Ισραήλ: Πατέρας εκλιπαρεί τη Χαμάς να πάρουν αυτόν όμηρο στη θέση της γυναίκας και των κοριτσιών του

October 10, 2023


“Αναγνώρισα τη γυναίκα μου, τις δύο κόρες μου και την πεθερά μου σε κάποιο κάρο και τρομοκράτες της Χαμάς γύρω τους”Μία μητέρα από το Ισραήλ και οι δύο μικρές κόρες της, είναι μεταξύ των εκατό και πλέον αμάχων που έχουν απαχθεί από τρομοκράτες της Χαμάς, που εισέβαλαν στο νότιο κομμάτι της χώρας το Σάββατο, με τον σύζυγο και πατέρα των κοριτσιών να προσφέρει τη θέση του, ώστε να αφήσου…

...ν οι τρομοκράτες την οικογένειά του.Η Ντόρον Άσερ είχε πάει με τα μικρά κορίτσια της επίσκεψη στη γιαγιά τους, στο χωριό Νιρ Οζ κοντά στα σύνορα της Γάζας, όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο σπίτι, όπως ανέφερε το Reuters. Tρομοκρατημένη, τηλεφώνησε στον σύζυγό της,...

“Αναγνώρισα τη γυναίκα μου, τις δύο κόρες μου και την πεθερά μου σε κάποιο κάρο και τρομοκράτες της Χαμάς γύρω τους”

Μία μητέρα από το Ισραήλ και οι δύο μικρές κόρες της, είναι μεταξύ των εκατό και πλέον αμάχων που έχουν απαχθεί από τρομοκράτες της Χαμάς, που εισέβαλαν στο νότιο κομμάτι της χώρας το Σάββατο, με τον σύζυγο και πατέρα των κοριτσιών να προσφέρει τη θέση του, ώστε να αφήσουν οι τρομοκράτες την οικογένειά του.

Η Ντόρον Άσερ είχε πάει με τα μικρά κορίτσια της επίσκεψη στη γιαγιά τους, στο χωριό Νιρ Οζ κοντά στα σύνορα της Γάζας, όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο σπίτι, όπως ανέφερε το Reuters.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πατέρας εκλιπαρεί τη Χαμάς να πάρουν αυτόν όμηρο στη θέση της γυναίκας και των κοριτσιών του

Tρομοκρατημένη, τηλεφώνησε στον σύζυγό της, τον Γιόνι, αλλά η επικοινωνία διακόπηκε και έκτοτε δεν έχει νέα της: “Μου είπε ότι οι τρομοκράτες είναι στο σπίτι και αυτό ήταν” είπε ο Γιόνι στη New York Post.

Βλέποντας το στίγμα από το κινητό τηλέφωνο της Ντόρον, η τοποθεσία της έδειξε ότι βρισκόταν πέρα από τα σύνορα στη Γάζα. Οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν αργότερα όταν είδε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχνε ξεκάθαρα την Ντόρον, τις κόρες τους και την πεθερά του, υπό την απειλή όπλου φορτωμένες σε ένα καρότσι, μαζί με άλλους ομήρους που είχαν απαγάγει τρομοκράτες της Χαμάς.

Ισραήλ“Αναγνώρισα τη γυναίκα μου, τις δύο κόρες μου και την πεθερά μου σε κάποιο κάρο και τρομοκράτες της Χαμάς γύρω τους”, είπε ο Γιόνι: “Τα δύο κοριτσάκια μου, είναι μόνο μωρά, δεν είναι καν 5 ετών και 3 ετών. Δεν ξέρω με ποιους όρους είναι αιχμάλωτοι. Δεν ξέρω τι τους συνέβη”.

Ο Γιόνι έκανε μια απέλπιδα έκκληση να κρατηθεί η οικογένειά του ασφαλής και μάλιστα προσφέρθηκε ως όμηρος με αντάλλαγμα την απελευθέρωσή τους: “Θέλω να ζητήσω από τη Χαμάς, “μην τους πληγώσετε. Μην πληγώνσετε τα μικρά παιδιά. Μην πληγώσετε τις γυναίκες.

Είμαι πρόθυμος να έρθω εγώ στη θέση τους“.

@c4news

Israeli father Yoni Asher makes an emotional plea to Hamas for the return of his wife, two daughters and mother in law. About 100 people have reportedly been taken hostage by Hamas. Almost 1000 people have been killed in the conflict so far. #Israel #Hamas #Gaza #Channel4news

♬ original sound – Channel 4 News

Εκατοντάδες Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από τότε που οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στη χώρα το Σάββατο, ενώ χιλιάδες έχουν επίσης τραυματιστεί.

Πολλά βίντεο έχουν δημοσιευτεί που δείχνουν γυναίκες, ηλικιωμένες αλλά και νεαρότερες, να ουρλιάζουν πάνω σε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα αλλά και να τις φορτώνουν σε φορτηγά και βαγόνια.

Οι επιζώντες του μουσικού φεστιβάλ στο οποίο εισέβαλλε η Χαμάς ανέφεραν ότι οι μαχητές πυροβολούσαν τα πόδια των θεατών για να μην τραπούν σε φυγή.

ΙσραήλΗ Ντόρον είναι επίσης Γερμανίδα υπήκοος, σύμφωνα με τον Independent και η οικογένειά της έχει καλέσει τους αξιωματούχους της χώρας να βοηθήσουν στην ασφαλή επιστροφή της ίδιας και των κοριτσιών.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.