Νέα μέτρα από σήμερα 9/10: «Ελευθερία» για εμβολιασμένους και «lockdown» για ανεμβολίαστους – Όλες οι αλλαγές

October 9, 2021


Έφτασε η σημερινή ημέρα που θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα που θα αφορούν τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους πολίτες σε εστίαση και ψυχαγωγία, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στα lockdown που γνωρί…

...ζαμε ακόμα και στις κόκκινες περιοχές λόγω κορωνοϊού.Έτσι λοιπόν, από σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελεί «διαβατήριο» για μία σειρά από δραστηριότητες που θα οδηγήσουν σε μεγάλο βαθμό στην επιστροφή στην κανονικότητα.Τι θα ισχύει από σήμερα...

Έφτασε η σημερινή ημέρα που θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα που θα αφορούν τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους πολίτες σε εστίαση και ψυχαγωγία, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στα lockdown που γνωρίζαμε ακόμα και στις κόκκινες περιοχές λόγω κορωνοϊού.

Έτσι λοιπόν, από σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελεί «διαβατήριο» για μία σειρά από δραστηριότητες που θα οδηγήσουν σε μεγάλο βαθμό στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Τι θα ισχύει από σήμερα για τους εμβολιασμένους και για τους ανεμβολίαστους

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης την Τετάρτη, στην εστίαση και στους αμιγείς κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, όπου δηλαδή επιτρέπεται να εισέρχονται πλήρως εμβολιασμένα άτομα, δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Με άλλα λόγια, δεν θα υπάρχουν οι ισχύοντες μέχρι τώρα περιορισμοί για καθήμενους αποκλειστικά, για τον αριθμό των θαμώνων, για τη μουσική, τον χορό, το ωράριο λειτουργίας κα.

Θα εξακολουθούν να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας ως προς την αντισηψία, ενώ για το προσωπικό θα παραμείνουν ενεργοποιημένα όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται, δηλαδή και η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία, καθώς και ο διπλός εβδομαδιαίος έλεγχος για το μη εμβολιασμένο προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.